O seară de film în familie: cum să ai o experiență cinematografică perfectă acasă

22 Nov 2021
O seară de film în familie: cum să ai o experiență cinematografică perfectă acasă

Seara de film în familie este o modalitate amuzantă și relaxantă de a petrece timp de calitate împreună cu persoanele dragi, în orice perioadă a anului. Cu un „setup“ confortabil, experiența de acasă poate fi la fel de plăcută ca cea dintr-un cinematograf. Avantajul este că poți urmări ce filme vrei, la cea mai convenabilă ora.

Iată câteva aspecte la care e bine să fii atent când organizezi o seară de film în familie:

Alege filmul înainte de a strânge familia laolaltă

În loc să pierzi minute bune căutând un film care să placă tuturor membrilor familiei, încearcă să stabilești înainte producția potrivită pentru seara cinematografică de acasă. Pentru a te asigura că filmul ales este pe placul tuturor, poți crea, cu o săptămână înainte, o cutie cu sugestii. În funcție de recomandările primite, alege un gen de film care să întrunească toate cerințele publicului pretențios. Astfel, te vei asigura că niciun membru al familiei nu se plictisește în timpul proiecției, iar genul filmului este adecvat vârstelor tuturor.

Pregătește gustări pentru toată lumea

Gustările alese pentru o seară de film sunt la fel de importante ca producția în sine. Pop-corn este gustarea nelipsită la orice seară de film, însă mulți preferă nachos sau diverse chipsuri. Alte gustări cu care ai putea completa meniul sunt pufuleți, alune sau fistic. Asigură-te că toți membrii familiei primesc ceea ce își doresc pentru a se bucura din plin de filmul ales.

De asemenea, băutura este la fel de importantă. Un pahar cu Fritz Kola pare alegerea potrivită pentru un meniu cu pop-corn sau nachos, însă, dacă la proiecție participă și copii, ar fi indicat să ai în „ofertă“ și băuturi necarbogazoase. Pregătește un smoothie sau un suc natural pentru copiii cinefili.

Folosește un proiector

Un ecran mare oferă o experiență cinematografică mai satisfăcătoare. Folosește un proiector pentru a oferi celor dragi o imagine de calitate, la fel ca cea dintr-o sală de cinema. Cu ajutorul unui videoproiector, dotat cu cele mai noi tehnologii, imaginea este mai luminoasă, culorile vii și umbrele bine definite. Investiția într-un proiector de calitate este utilă, întrucât acesta poate fi folosit și când ai de susținut prezentări importante.

Totodată, sunetul este foarte important pentru a te bucura din plin de un film. Amplasează în cameră câteva boxe portabile, astfel încât experiența cinematografică să fie completă.

Bucuria unei seri petrecute în familie este desăvârșită dacă organizarea este bine pusă la punct. Așadar, pregătește din timp toate aspectele esențiale pentru o seară cinematografică – de la alegerea filmului la opțiunile alimentare – și asigură-te că toți membrii familiei au telefoanele închise. Astfel, nu vor exista factori perturbatori în timpul proiecției și veți putea petrece împreună o seară minunată.

Sursă foto: Unsplash