O școală din România afiliată la UNESCO organizează Prima Ceremonie de Absolvire a Educației pentru Pace HWPL

Pe 22 mai, școala nr. 195 Hamburg, care este afiliată la UNESCO, și care a semnat un Memorandum de Înțelegere cu HWPL, o organizație de pace, a organizat „Prima Ceremonie de Absolvire a Educației pentru Pace HWPL.”

În timp ce Educația pentru Pace este se desfășoară în București, Ploiești și Târgu Mureș în România, Școala nr. 195 a finalizat curriculumul Educației pentru Pace în ultimul an și a avut 171 de noi absolvenți pentru prima dată.

Într-o manieră fără contact față în față, ceremonia de absolvire s-a desfășurat în următoarea ordine: raportul de progres privind Educația pentru Pace, videoclipuri de felicitare, discursurile profesorilor, prezentarea certificatelor de finalizare, discursurile absolvenților și fotografie comemorativă.

„Școlile din întreaga lume învață istoria războiului și conflictului, dar nu este ușor să găsești educația care învață pacea în profunzime”, a spus un oficial al HWPL. „HWPL se concentrează asupra oamenilor, care pot provoca conflicte și război. Am început educația pentru pace cu ideea că pacea se poate realiza dacă fiecare individ are valori și un caracter pașnice”, a explicat oficialul privind motivația Educației pentru Pace HWPL.

„Felicitări, atât vouă, cât și profesorilor implicați în proiect, pentru faptul că ați înțeles acest deziderat și v-ați implicat în cursul programului.” „Sunteți viitorul nostru, sunteți cei care vor transmite părinților, colegilor, prietenilor mesajul acestui curs pe care tocmai l-ați finalizat.” a spus doamna Ștefania Voicu, directorul școlii nr. 195 Hamburg în mesajul dumneaei de felicitare.

„Proiectul Păcii ne învață să trăim într-o lume în care barierele internaționale nu mai există și în care pacea universală trebuie recunoscută chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei noastre.” „Într-o lume în care războaiele, foametea și violența persistă, misiunea noastră este să luptăm pentru pace, să ne învățăm copiii să fie mesageri ai păcii”, a spus doamna Mirela Vîlcu, educatoare pentru pace, explicând rolul educatoarei pentru pace HWPL.

 

O altă educatoare pentru pace, doamna Rusan Oana Raluca, a împărtășit impresia dumneaei asupra educației pentru pace, „Am observat evoluția elevilor mei în timpul celor 12 lecții”. „Am observat schimbări în bine în implicarea lor în acțiuni legate de pacea mondială și schimbarea perspectivei asupra anumitor evenimente istorice (Al Doilea Război Mondial, de exemplu) după vizionarea de filme, discuții.”

„Cred că cel mai important lucru din acest curs este că te face să te gândești cu adevărat la ceea ce înseamnă valorile universale și să descoperi în tine ceea ce contează, dar, în același timp, să te raportezi la nevoile celor din jurul tău.” „Perspectiva se schimbă dinspre MINE înspre NOI, iar noi vom fi întotdeauna mai puternici și vom conta mai mult”, a spus un absolvent care a participat la ceremonia de finalizare online, împărtășind impresia sa despre absolvire.

Între timp, Educația pentru Pace HWPL, condusă de HWPL, își păstrează viziunea de a extinde cultura păcii în societate și stat, făcând din elevii și cetățenii care au învățat valoarea păcii mesageri ai păcii. În prezent, Educația pentru Pace se desfășoară în 37 de țări din întreaga lume, în timp ce 21 de școli din Europa care au semnat Memorandum de Înțelegere cu HWPL desfășoară în mod activ programul Educației pentru Pace HWPL conform curriculumului.