O nouă platforma informativă crypto a fost lansată în România

Autor: Alex C.
21 Feb 2021
O nouă platforma informativă crypto a fost lansată în România

Platforma informativă crypto – o nouă resursă online avizată care invită doritori să se documenteze zilnic cu privire la moneda digitală Bitcoin, precum si cu privire la alte criptomonede.

Crypto.ro este lansată cu scopul de a furniza analize, știri de actualitate, informații legislative despre noul sistem de efectuare al plăților electronice și despre monedele digitale descentralizate care au posibilitatea de a fi utilizate din orice parte a globului.

Vizitatorii platformei pot deja beneficia de primele analize tehnice documentate și publicate cu privire la zona de ofertare, consolidarea Bitcoin și performanța Ethereum.

Monedele de acest tip au apărut în anul 2009, când Satoshi Nakamoto a creat rețeaua Bitcoin, ajungând în prezent, să revoluționeze industria financiară

De menționat este faptul că acestea circulă în totalitate doar în mediul online motiv pentru care  mai sunt denumite bani virtuali, iar momentan, nu sunt acceptate de nici un guvern ca monedă națională. De menționat despre acest timp de valută, este faptul că se pot trimite de la un utilizator la altul fără a fi nevoie de un intermediar (cum sunt băncile, în cazul banilor reali).

Tranzacțiile efectuate prin intermediul criptomonedelor sunt securizate, iar istoricul acestora se salvează într-un fișier, de unde nu mai pot fi modificate odată ce au fost înregistrate.

Toate aceste informații, explicate pe larg, plus multe altele actualizate pot fi găsite în categoria Știri. Aici, utilizatorii vor descoperi săptămânal publicații și articole cu privire la ultimele noutăți de pe piața sistemului monetar electronic de tip peer-to-peer, creșterea în valoare a acestui tip de monede, dar și despre posbilia intrare a criptomonedelor în rezerva valutară a bancilor centrale.

Secțiunea cu denumirea Legislație, va cuprinde informații despre legile actualizate, în România, cu privire la achiziționarea și tranzacționarea legală a criptomonedelor, pentru ca fiecare utilizator să poată accesa în siguranță piața economică în format digital.

Site-ul va deservi atât oamenilor de afaceri care deja folosesc portofelele digitale și sunt interesați de fluctuațiile ciclice ale criptomonedelor, cât și utilizatorilor ocazionali care își vor putea forma o imagine de ansamblu despre conceptul monedelor digitale. Aceste informații noi pot fi regăsite în categoria Educație care învață fiecare utilizator ce sunt monedele digitale si cum pot fi utilizate.

În platformă se vor oferi și  informații cu privire la siguranța cibernetică a tranzacțiilor, care pot fi identificate în rubirca Securitate, pentru ca toti cei care doresc să intre în posesia monedelor să se documenteze corect despre achiziția în siguranță a acestor tipuri de monede.

Plățile digitale promit a fi tot mai extinse în viitor, iar primoridal este ca informația cu privire la criptomonede să ajungă la cât mai multe persoane și să fie disponibilă într-un spectru cât mai larg.

Conform Agerpres, Suedia este una dintre primele ţări din lume care analizează posibilitatea introducerii unei monede digitale. Banca Centrală a Suediei derulează deja un proiect pilot în parteneriat cu firma Accenture Plc ce vizează introducerea unei coroane electronice care să aibă la bază aceeaşi tehnologie blockchain cu cea utilizată de alte monede digitale, precum Bitcoin.

Viitorul tranzacțiilor online sună promițător.