Mașinile de închiriat mai accesibile pe fondul scăderii cererii din toamnă

05 Oct 2021
Mașinile de închiriat mai accesibile pe fondul scăderii cererii din toamnă

Lipsa de mașini, revenirea turiștilor au făcut ca prețurile să crească în timpul verii 2021. Dar pe măsură ce cererea de vehicule încetinește și companiile de închirieri auto își reaprovizionează flotele, sute de mașini închiriate la ralanti încep să umple duminică cele trei mari parcări din spatele aeroportului International Bucuresti Otopeni.

Oficialii spun că septembrie și octombrie sunt de obicei luni mai calme pentru Bucureti, cu un număr de vizitatori care intră din ce in ce mai mic.

Companiile de închirieri auto își reaprovizionează flotele și stabilizează ușor prețurile, pe măsură ce numărul vizitatorilor pentru Bucuresti și cererea de vehicule încetinesc luna aceasta.

Dl. Tiberiu, managerul de flota auto al SwisoRent.ro din Bcurești si Ploiești, a declarat vineri că companiile din Bucuresti vor parca aproximativ 3.000 de vehicule închiriate în total și „sunt sigur că vor veni mai multe pe măsură ce urmează câteva luni.”

Numărul de pasageri sosiți la Bucuresti a fost în medie de aproximativ 1150 pe zi către Aeroportul Otopeni pe tot parcursul lunii septembrie, cu numărul de ieșiri în medie de aproximativ 1600 de pasageri pe zi.

„Se pare că aceste numere vor rezista pentru octombrie”, a spus Tiberiu. „Din punct de vedere istoric, luna octombrie este una dintre lunile mai lente.”

Vehiculele parcate pe câmpurile de lângă aeroport se acumulează din nou, în timp ce închirierile de mașini zilnice văd o ușoară scădere; aproximativ 800 de mașini pe zi sunt închiriate, potrivit lui Tiberiu. Serviciile de taxi funcționează în prezent la tarife stabile, prezentând „nici o creștere mare” sau „nici o scădere mare” în ultima lună.

Între lunile aglomerate, companiile de închiriere locale au cunoscut o schimbare drastică

În lunile mai și aprilie 2021, vehiculele erau rezervate destul de repede la https://swisorent.ro/inchirieri-auto, în timp ce exista o cerere mare de închirieri și o ofertă redusă de vehicule, dar nevoia a încetinit de atunci, a declarat miercuri, Dl Tiberu, managerul flotei auto SwisoRent Bucuresti.

Deși lunile septembrie și octombrie sunt în mod natural luni mai lente, moment în care compania oferă oferte speciale și vânzări, Tiberiu a spus că au pierdut o serie de rezervări de la anunțurile autoritatilor de luna trecută, recomandând vizitatorilor să amâne călătoriile pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19.

„Am primit anulări aproape în fiecare zi, de peste tot, nu doar din Bucuresti, dar o mulțime de oameni din Europa ce anulează”, a spus Tiberiu. „Am primit anulări pentru octombrie și chiar și pentru noiembrie.”

Este o schimbare față de începutul acestui an, când cererea era atât de mare încât un client chiar a întrebat dacă ar putea închiria vehiculul personal al Oliveira cu 60 Euro pe zi.

Compania SwisoRent închiriază de obicei săptămânal, cu prețuri cuprinse între 250 și 400 euro, potrivit site-ului. Tiberiu a spus că sunt dispuși să egaleze ratele.

Companiile naționale de închirieri auto par să se confrunte cu o cerere constantă de închirieri, majoritatea operatorilor din Bucuresti rezervându-se până la sfârșitul lunii octombrie.

Prețurile arată însă o scădere ușoară, însă, în medie de la aproximativ 200 euro la  350 euro pentru o rezervare de cinci zile, în funcție de tipul de mașină.