Magazinul tau online nu are succesul la care sperai? Alege optimizare SEO

06 Nov 2019
Magazinul tau online nu are succesul la care sperai? Alege optimizare SEO

Ai muncit zi si noapte pentru ca visul tau sa devina realitate si sa ai magazinul online perfect? Te intelegem! Stim cat este de greu din toate punctele de vedere. Cu toate ca este mult mai usor si mai ieftin sa detii un magazin online fata de un magazin fizic, dezavantajele isi fac simtita prezenta. Daca ai fi avut un magazin fizic, oamenii ti-ar fi trecut pragul macar din curiozitate si este foarte probabil sa fi si cumparat. In schimb, in mediul online, lucrurile nu sunt atat de simple. 

 

Internetul este vast si conceptul de comert electronic este diferit de cel de comert clasic. La fel se intampla si in cazul marketingului, desi am putea spune ca marketingul online este mult mai avansat fata de cel clasic si ca are rezultate mult mai bune. 

 

Daca te-ai asteptat sa ai succes din prima luna de la deschiderea magazinului online, trebuie sa iti spunem ca lucrurile nu sunt atat de simple. Este adevarat ca poti avea deja o clientela formata (daca ai sau ai avut si un magazin fizic) si in cazul acesta poti avea vanzare chiar din primele zile de la deschidere. Insa, daca este o afacere pe care o incepi de la zero, nu iti seta asteptari nerealiste. 

 

In primul rand, trebuie sa ajungi la publicul tau tinta. Iar acest lucru il poti face prin intermediul publicitatii online. Bazeaza-te pe retelele de socializare de exemplu, iar daca te vei informa suficient de mult, vei sti exact cum sa iti promovezi afacerea pentru ca mesajul tau sa ajunga la publicul tinta si pentru a atrage potentiali clienti. 

 

Si probabil partea pe care nu o stiati si pe care multi dintre cei care detin un magazin online nu o stiu este legata de optimizarea SEO. Nu o sa iti explicam foarte multe acum, pentru ca este cel mai bine sa iti iei informatiile direct de la specialisti. Insa, iti putem spune pe scurt ce este si la ce te ajuta. Optimizarea SEO este procesul prin care site-ul tau ajunge in primele pozitii pentru rezultatul unei cautari pe Google. Spre exemplu, daca ai un magazin de incaltaminte, iar oamenii vor cauta ,,pantofi cu toc”, optimizarea SEO te va ajuta ca site-ul tau, produsele tale sa fie afisate printre primele (daca nu chiar primele). In teorie, nimeni nu se uita la magazinele sau site-urile ce nu se afla pe prima pagina a rezultatelor. 

 

Asa ca scopul tau este sa ajungi pe prima pagina si sa devii cunoscut in domeniul in care activezi. Astfel, vei atrage mai multi vizitatori pe site, ceea ce se va traduce prin mai multi clienti si mai multe vanzari pentru tine. 

 

Iar daca nu stii la cine sa apelezi pentru cele mai bune servicii de optimizare SEO Bucuresti, noi iti recomandam Doctor SEO. Astfel, magazinul tau online sau site-ul tau de prezentare se va afla pe cele mai bune maini si vei putea incepe sa observi rezultate foarte bune dupa o perioada de timp. 

 

Asadar, nu mai astepta si apeleaza la specialistii in domeniu pentru a ajunge printre cei mai buni in domeniul tau!