Lactoferina, sau “medicamentul lui Dumnezeu” și ajutorul ei în infecțiile respiratorii

08 Dec 2020
Lactoferina, sau “medicamentul lui Dumnezeu” și ajutorul ei în infecțiile respiratorii

În așteptarea vaccinului anti COVID, unele substanțe bine cunoscute deja și eficiente ne oferă o armă împotriva virusurilor și bacteriilor.

Răceala și gripa au unele simptome care pot fi supărătoare și, dacă sunt gestionate eficient, sunt adesea autolimitate și se rezolvă în câteva zile la persoanele fără condiții preexistente. Cu toate acestea, unele dintre simptomele lor sunt similare cu cele observate în infecțiile cu COVID-19.

Infecțiile sinusale sunt cauzate în mod obișnuit de viruși care infectează mucoasa cavității nazale sau, mai general, nasul, gâtul și urechea. Ele apar ca o consecință a unei răceli banale . Cu toate acestea, bacteriile pot fi și ele o cauză, în circumstanțe specifice. Se consideră adesea că sinuzita bacteriană este secundară infecției virale.

Într-un final însă, Infecția sinusală virală și infecția sinusală bacteriană pot avea simptome similare.

  • secreții nazale sau în partea din spate a gâtului (picurare posterioara)
  • congestie sau obstrucție nazală, care poate face dificilă respirația.
  • durere, sensibilitate sau presiune la nivelul sinusurilor

La adulti cel mai frecvent apare sinuzita ca o consecință a infecției virale, indiferent ce virus ar fi acesta, mai ales la persoanele care au predispoziție către această patologie. La copil apare rinoadenoidita, boala „preferată” a copilului care se poate complica uneori cu otita medie și rinosinuzita.

GripSTOP, cu lactoferină și glicirizină, scade inflamația, desfundă nasul, împiedică dezvoltarea virusurilor și bacteriilor.

Știați că Lactoferina, proteina miraculoasă din spuma laptelui crud, mai este supranumită și ”medicamentul lui Dumnezeu“?

GripSTOP, cu lactoferină și glicirizină, poate fi administrat pe perioada lungă, fără efecte secundare.

Foarte important e ca se poate folosi si de către gravide; ele au nasul înfundat în mod fiziologic, din cauza hormonilor, și au tendința crescută la sângerare. Gravidele sau mamele care alapteaza nu pot folosi picaturi decongestionante, dar pot folosi fara probleme GRIPSTOP spray nazal.

Lactoferina poate fi utilizată ca agent natural sigur și eficient pentru prevenirea și tratarea infecției cu COVID-19. Există studii recente și în curs de desfășurare care testează eficacitatea lactoferinei ca remediu pentru COVID-19. Lactoferina are în mod clar beneficii imunologice, precum și un important rol antibacterian și antiviral. Deoarece se știe că interferează cu unii dintre receptorii utilizați de coronavirusuri, poate contribui în mod util la prevenirea și tratamentul infecțiilor cu coronavirus, ca terapie în cazul în care COVID-19 este diagnosticat.

Lactoferina se utilizează deja la pacienții asimptomatici sau ușor simptomatici pentru a preveni agravarea SARS-CoV2.