Jucării potrivite pentru cei mici în funcție de vârstă

31 Dec 2020
Jucării potrivite pentru cei mici în funcție de vârstă

Joaca este o parte esențială în dezvoltarea copiilor, întrucât le permite să își folosească creativitatea în timp ce își dezvoltă imaginația, dexteritatea și forța fizică, cognitivă și emoțională. Prin joc și joacă, cei mici învață să exploreze lumea, învingându-și fricile în timp ce își asumă diferite roluri.

La fel de importantă precum jocurile de rol și activitățile educative este și alegerea jucăriilor potrivite în funcție de vârsta micuțului tău. Alegerea jucăriilor potrivite poate fi o misiune dificilă pentru părinți. Trebuie să stabilești un echilibru între jucăriile educative și cele care permit o mai mare libertate de exprimare. Vârsta este și ea un factor esențial în determinarea alegerii potrivite. Poți alege jucarii bebelusi pentru a stimula motricitatea și echilibrul prichindelului tău sau ai putea să descoperi jucarii copii Kidino prin care să îi dezvolți latura creativă sau pe cea strategică.

Jucarii bebelusi și jocuri de dezvoltare pentru nou-născutul tău

Interacțiunea pe care un bebeluș o are cu părinții lui este mult mai semnificativă și primită cu mai multă căldură de cel mic, decât orice lucru material. Nou-născuților le place să-ți privească fața, să-ți asculte vocea și să fie doar cu tine. Însă, ca orice micuț, și bebelușul tău va fi atras de zgomote, zornăieli și jucarii bebelusi care strălucesc.

Jucăriile cu culori contrastante precum roșu, negru și alb sunt cele mai interesante pentru bebeluși. Bebelușul tău se va bucura, de asemenea, de jucării cu fețe sau modele precum curbe sau cecuri. Mai mult decât atât, ce trebuie să știi este că micuții nu au încă vederea bine dezvoltată. Așa încât, nu se pot concentra pe obiecte aflate la mai mult de 30 cm de fața lor. Jucăriile trebuie, deci, să fie destul de aproape pentru ca bebelușul tău să le observe clar.

Iată 3 idei de jucarii bebelusi cu care nu ai cum să greșești!

Set de jucării zornăitoare

Aceste jucării în forme și culori vii încurajează dezvoltarea individuală a micuțului tău. Cu ajutorul jucăriilor care zornăie, cel mic se va familiariza treptat cu lumea sunetelor și a culorilor și se va bucura în același timp să descopere cât de ușor își poate forma și dexteritatea. Aceste jucării sunt ușor de ținut în mână, dar și de manevrat.

Carusel muzical

Motivul pentru care cântecele de leagăn sunt atât de eficiente (și populare) este dat de efectele fiziologice pe care le au asupra bebelușului tău. Corpul uman răspunde ritmului și tempo-ului muzicii ascultate, ceea ce înseamnă că muzica lentă, calmă și repetitivă încetinește bătăile inimii și permite o respirație mai profundă și mai calmă.

De aceea, o altă alegere potrivită din gama impresionantă de jucarii bebeluși este achiziționarea unui carusel muzical prins deasupra pătuțului său. Sunetele liniștite și melodioase îl vor adormi mai ușor și acesta se va cufunda într-un somn lin mult mai rapid. Faptul că va vedea deasupra sa un carusel de jucării îl va încânta foarte tare și va adormi fericit.

Întotdeauna o jucărie de pluș este alegerea perfectă!

Indiferent de vârstă, copiii adoră plușurile! Îi fac să se simtă în siguranță și sunt primele „vietăți” de care se apropie și cu care își petrec cea mai mare parte din timp. Atunci când plușul emite și sunete, poți fii sigur că ai dat lovitura, iar cel mic va fi cu adevărat entuziasmat la vederea acestei jucarii bebelusi.