Joburi in strainatate muncitori necalificati

15 Jul 2019
Joburi in strainatate muncitori necalificati

Alegand un job in strainatate ca si muncitor necalificat, pe langa suma modica de bani castigata, capatam experienta care cu siguranta ne va fi utila cand vom alege sa revenim in tara pentru a munci.

Ca si necalificat, in strainatate poti gasi un loc de munca destul de bine platit, cate un mic concediu de sarbatori pentru vizitarea familiei, ore suplimentare platite si nu in ultimul rand asigurari medicale si/sau alte bonusuri in functie de performanta.

Dreptul la pensie este si el inclus, chiar si dupa o perioada scurta in domeniul muncii, de minim 5 ani, iar in tarile vestice pensia oferita este peste un salariu mediu oferit in Romania.

Cateva exemple de tari din Europa in care se castiga destul de bine:

In Germania este renumerata destul de bine meseria de vopsitor auto, fiind necesara putina experienta, calificarea nefiind obligatorie.

In Italia pentru un post ca si lucrator necalificat intr-un restaurant sau hotel, salariul nu este foarte atractiv, in schimb putem calcula tips-urile primite. Tinand cont ca de cele mai multe ori cazarea si masa sunt asigurate de catre angajatori, la sfarsitul lunii ne putem declara multumiti de agoniseala.

In Spania cele mai cautate sunt locuri de munca la cules de fructe, sau in baruri. Un loc de munca in Spania poate fi usor de gasit tinand cont de comunitatea mare de romani stabilita acolo.

Comparativ cu muncitorii calificati care sunt mai pretentiosi cand vine vorba de salariu si de drepturi, cei necalificati se multumesc si cu mai putin nedorind sa rateze un loc de munca. Se gasesc insa si destul de multe oferte de munca in strainatate pentru muncitori necalificati destul de bine platite, de multe ori platite mai bine decat pentru munca calificata.

Salariul de regula depinde zona in care muncesti, de sex, varsta, experienta si nu numai. Deci cu siguranta un loc de munca bun si bine platit poate fi gasit atat ca si calificat dar ca si necalificat.

Iar atunci cand cauti un loc unde poti gasi oferte de angajare in Romania si in strainatate, pe site-ul Jobslist.ro ai de unde alege. Cu bune, cu rele, cu calificare sau fara, iti dorim success in gasirea noului loc de munca.

Aplica la oferte cu locuri de munca noi in Romania si strainatate pe JOBSLIST.RO