Interesul lumii pentru donarea de plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19 este în creștere, într-o luptă pentru dezvoltarea unui tratament

06 Jul 2020

De la izbucnirea COVID-19, au existat peste 10 milioane de pacienți confirmați în întreaga lume, iar țările acordă o atenție sporită asupra dezvoltării tratamentului.

Odată cu dezvoltarea recentă a unui tratament care utilizează plasma de la persoanele care sunt complet vindicate de COVID-19 a fost, de asemenea, stimulat și un grup religios din Coreea de Sud, numit Shincheonji Biserica lui Iisus, a declarat că peste 4.000 de membri ai bisericii vindecați de COVID-19 sunt dispuși să doneze plasmă pentru dezvoltarea unui nou tratament.

Cantitatea de sânge va fi în valoare de aproximativ 83 de miliarde de dolari, conform tranzacției curente din Statele Unite, dacă cei 4.000 de pacienți donează individual 500 ml. „Este dificil să accelerezi dezvoltarea unui medicament pentru COVID-19 cu doar 200 de pacienți recuperați care și-au exprimat dorința de a dona sânge. Donarea masivă de la pacienții recuperați din Biserica Shincheonji va rezolva problema lipsei de sânge pentru cercetare”, a declarat un oficial de la Green Cross Pharma, o companie biofarmaceutică din Coreea de Sud.

Dl. Man Hee Lee, fondatorul Bisericii Shincheonji, a spus că membrii bisericii sunt sfătuiți să doneze plasmă în mod voluntar. „Așa cum Iisus s-a sacrificat pe sine Însuși cu sângele Său pentru viață, sperăm ca sângele oamenilor să aducă efecte pozitive în depășirea situației actuale”, a spus dl. Lee.