Instalarea unui seif in apartamentul tau: 3 lucruri de retinut

14 Jan 2021
Instalarea unui seif in apartamentul tau: 3 lucruri de retinut

Fie ca locuiesti intr-un apartament la parter sau intr-un penthouse de la ultimul etaj, este important sa-ti asiguri obiectele valoroase, in special atunci cand esti departe de casa. Desi cunosc importanta unui seif, multi oameni nu stiu cum sa aleaga un produs bun si cum sa instaleze corect acest dispozitiv de siguranta. Daca seiful nu este instalat in mod corespunzator, se poate deteriora un perete, podeaua, scade nivelul de protectie si riscul de a pierde bunurile in caul unei efractii este destul de mare. Asadar, daca te gandesti sa instalezi un seif in apartament, ia in considerare sfaturile de instalare de mai jos.

Solicita aprobarea proprietarului

Pentru a instala in siguranta un seif, in mod normal va trebui sa folosesti suruburi, care vor deteriora peretele sau podeaua. Ca atare, daca nu este apartamentul tau, trebuie sa obtii permisiunea proprietarului pentru a efectua lucrarile de instalare.

Majoritatea proprietarilor iti vor permite sa faci modificarile necesare, dar in mod normal vor avea cateva conditii. Proprietarul poate insista sa lasi seiful in apartament daca decizi sa te muti. Alternativ, proprietarul iti va solicita, in general, sa repari orice daune cauzate peretilor sau podelei atunci cand iei seiful cu tine. Proprietarul poate chiar sa insiste sa folosesti un anumit lacatus. Verifica aceste detalii inainte de a instala seiful.

Fixeaza seiful in perete

Pentru un nivel ridicat de securitate, este bine sa alegi un seif incastrabil in perete. Chiar si cel mai determinat spargator nu va avea timp sa scoata seiful din perete. In plus, un astfel de seif este usor de ascuns in spatele unei oglinzi, unui tablou sau unei piese de mobilier, ceea ce il face mai dificil de gasit.

Cu toate acestea, instalarea unui seif incastrabil in perete nu este o sarcina usoara. Este necesar sa apelezi la un expert care sa te ajute sa fixezi seiful de perete in mod corespunzator.

Nu te baza pe podelele din lemn

Daca nu poti (sau nu doresti) sa fixezi un seif de perete, trebuie sa te gandesti la modul in care poti instala si fixa seiful pe podea. Instalarea pe o podea din lemn este posibila si usoara, dar probabil ca acest lucru nu va descuraja un spargator, deoarece acesta poate taia pur si simplu lemnul sau poate scoate seiful din suruburi cu o bara. Spargatorii nu vor petrece adesea mult timp in apartament incercand sa deschida seiful, dar vor fura un seif incuiat si vor incerca sa-l deschida departe de proprietate, cand au tot timpul la dispozitie.

Ca atare, ar trebui sa faci aproape imposibila scoaterea seifului din apartament. O buna modalitate de a-ti asigura seiful, este de a folosi o bucata mare de otel, care sa fie mai mare decat latimea ramei usii. Fixeaza seiful de bucata mare si grea de otel. In cazul putin probabil in care un hot reuseste sa indeparteze bucata de otel de pe podea cu seiful atasat de ea, el ar trebui sa faca o serie de manevre pentru a reusi sa iasa pe usa. Greutatea bucatii de otel adaugata la cea a seifului, plus dimensiunea dificila, va descuraja, in general, orice potential hot.

Daca locuiesti intr-un apartament, un seif este o modalitate buna de a-ti asigura documentele valoroase, bijuteriile si obiecte de colectie. Pentru a proteja in mod corespunzator aceste obiecte valoroase, asigura-te ca instalezi seiful in locul potrivit si in modul corect, in mod contrar, nu vei putea descuraja un hot. Pentru mai multe sfaturi despre cum sa instalezi corect un seif, contacteaza un expert.