Importanța calității apei: Ce pot oferi purificatoarele de apă pentru familie?

30 Mar 2021
Importanța calității apei: Ce pot oferi purificatoarele de apă pentru familie?

Calitatea superioară a apei este esențială pentru o viață echilibrată. Folosită atât la băut, cât și în alte scopuri zilnice, cum ar fi gătitul, spălatul hainelor, periajul dentar sau simplul duș, apa care a fost purificată nu ne va fi de folos doar pentru o igienă adecvată, ci și pentru a ne păstra sănătatea intactă. 

 

Chiar dacă la prima vedere apa de la robinet pare să fie bună pentru a fi băută sau folosită în alte scopuri casnice, aceasta poate ascunde diverse tipuri de bacterii sau viruși care îți pot afecta starea de sănătate. Compușii fluorului, ai clorului, ai mercurului, ai plumbului sau diverse alte particule reziduale care se regăsesc, deseori, în apa livrată din rețeaua publică pot reprezenta adevărați dușmani ai stării tale de bine. Pentru a-i evita, îți recomandăm să îți instalezi acasă un purificator de apă, care va reține toate aceste substanțe, microorganisme sau molecule dăunătoare. 

 

Iată ce alte avantaje vei mai avea dacă vei apela la un purificator de apă, pe lângă o stare de sănătate bună.

 

1. O digestie corectă

 

Anumite substanțe chimice care sunt folosite în procesul de epurare a apei și care ajung, ce-i drept, într-o cantitate foarte mică, la robinetul tău pot contribui la încetinirea procesului de digestie. Tractul digestiv este bulversat de prezența acestora în organism, ceea ce îl face să funcționeze mai greu și mai prost. Aceasta poate fi și cauza principală în cazul în care suferi de constipație. O apă contaminată poate crea probleme severe ale sistemului digestiv. 

Soluția stă în consumul apei purificate, cu ajutorul căreia metabolismul tău va primi impulsul ce te va ajuta să duci o viață echilibrată, hidratându-te cu o apă perfectă pentru o sănătate de fier.

 

2. Apă lipsită de miros sau culoare

 

Inodoră și incoloră, așa este apa de la robinet care este filtrată suplimentar. Purificatorul de apă La Fântâna are mai multe tipuri de filtre care conferă lichidului o claritate incomparabilă și un gust bun. În lipsa acestui purificator indispensabil vieții, apa de la robinet va avea un gust pregnant de clor și o nuanță deloc ademenitoare, albicioasă. Clorul din apă îți poate afecta sănătatea în diferite moduri. Substanța poate fi responsabilă pentru dificultățile de respirație, senzația de strângere a pieptului, iritațiile pielii sau ale ochilor ori alte tipuri de neplăceri cu care este posibil să te confrunți. 

 

3. Economie

 

Da, ai citit bine. Imediat ce vei fi montat un purificator de apă la tine acasă vei începe să economisești bani. Nevoia de a mai cumpăra baxuri sau bidoane cu apă din supermarket va dispărea, iar investiția își va extinde profitul pe ani buni de la acel moment încolo. În afară de câteva consumabile, care se schimbă periodic, după indicațiile producătorului, purificatorul de apă nu va avea nevoie de nicio întreținere sau reparație, atâta timp cât este utilizat corespunzător. 

 

4. Reducerea nivelului de poluare

 

În același context care îți va permite să renunți la a mai cumpăra apă îmbuteliată în sticle de plastic sau de sticlă, un purificator de apă te va ajuta să poluezi mai puțin. Chiar dacă obișnuiești să duci la reciclare recipientele în care vin ambalate produsele pe care le consumi, selectarea acestora, urmată de topirea lor și fabricarea altora noi sunt acțiuni ce fac parte dintr-un întreg proces care poluează. 

 

5. Mese mai gustoase

 

Spălarea fructelor și a legumelor sau utilizarea ca atare a apei de la robinet în rețetele tale preferate pot determina modificarea parțială a gustului resimțit în farfurie. O apă purificată nu va altera aromele naturale ale ingredientelor pe care le utilizezi atunci când gătești, așa că ai un motiv în plus pentru care să apelezi la purificator La Fântâna!

 

6. Un aer mai proaspăt

 

Deși s-ar putea să nu crezi, calitatea aerului din casa ta depinde și de apa pe care o utilizezi în activitățile de zi cu zi. Prin evaporarea acesteia, elementele dăunătoare din apa de la robinet nefiltrată pot ajunge în aer, ceea ce va putea crea senzația unui aer irespirabil, închis ori pur și simplu neplăcut. 

 

Ai atât de multe motive pentru care să apelezi la un purificator de apă, așa că nu mai amâna momentul și comandă unul pentru casa ta! Îți vei mulțumi mai târziu!