Iluminat exterior: Soluții economice și eficiente pentru grădina ta

11 Aug 2020
Iluminat exterior: Soluții economice și eficiente pentru grădina ta

Ai investit în flori, arbuști și plante ornamentale sau ai construit o terasă deosebită în grădina ta, dar nu știi cum să le pui în evidență pentru a crea priveliști nocturne spectaculoase? Cel mai simplu este să folosești corpuri de iluminat exterior ca să creezi o atmosferă ambientală foarte plăcută. În afară de motivul practic al prezenței surselor de lumină în exteriorul casei, poți crea în grădină o zonă deosebită pentru petrecerea timpului liber. Iată câteva soluții economice și eficiente pentru iluminat exterior:

Lămpi solare

Dacă îți dorești să creezi un spațiu estetic în propria ta grădină, dar fără să cheltuiești prea mulți bani, optează pentru instalarea unor lămpi solare. Acestea nu necesită conectarea la o sursă de curent electric, ci se încarcă direct de la lumina soarelui. Costul de achiziție al lămpilor solare este redus, astfel că poți monta produsele de-a lungul unei alei sau pe marginea grădinii, cât mai apropiate, pentru a beneficia de un plus de lumină.

Stâlpi de iluminat

O soluție ingenioasă, cu o eficacitate cât mai sporită o reprezintă și instalarea unor stâlpi de iluminat pentru grădină. Aceștia sunt disponibili sub diferite forme și dimensiuni, pot fi amplasați în orice spațiu și au rolul de-a înfrumuseța zona din exteriorul casei. Stâlpii pot influența decisiv aspectul exterior al grădinii tale, mai ales dacă-i amplasezi pentru a marca o cale de acces, în jurul unei terase sau în apropierea unei fântâni arteziene decorative. Aceștia pot avea chiar și înălțimi de 3 metri, unul sau mai multe becuri și se pot monta individual, în serii sau în varianta stâlpi înalți și mini stâlpi.

Benzi cu led

Ai posibilitatea de a crea o atmosferă feerică în grădină și prin instalarea benzilor led. După cum știm cu toții, ledurile sunt economice, au grijă de mediul înconjurător și oferă un iluminat foarte plăcut. Benzile cu led sunt rezistente la apă și la ceilalți factori de mediu, au o durată de viață îndelungată și pot fi amplasate pe pereții casei, în foișor, sub streașină sau în orice altă zonă a grădinii. Mai mult, aceste benzi se găsesc în varianta simplă, dar pot fi și multicolore, așa că depinde doar de tine cum alegi să-ți decorezi exteriorul casei.

Proiectoare cu led

O alternativă foarte bună pe care trebuie s-o iei în considerare este și instalarea unor proiectoare cu led. Aceste corpuri de iluminat exterior sunt foarte sigure și disponibile pe mai multe dimensiuni, astfel că poți alege modelele care se potrivesc foarte bine cu spațiul pe care îl ai la dispoziție. Proiectoarele sunt economice și își îndeplinesc rolul cu succes, indiferent dacă alegi să le montezi în punctele cheie ale grădinii sau în orice alt loc.

 

Aceste corpuri de iluminat exterior sunt unele dintre cele mai la îndemână și eficiente modalități de-a obține lumina necesară în grădina ta. Cu ajutorul lor poți crea un spațiu exterior de vis, mai ales dacă alegi să combini mai multe modele pentru a crea o atmosferă de poveste.