Hernia de disc in recuperarea medicala

Unul din cele mai frecvente diagnostice cu care se confruntă baza de recuperare medicală de la Centrul Sanconfind este hernia de disc. Peste 40 % dintre românii care au un loc de muncă se confruntă cu o durere de spate, mai ales lombară, cel puţin o dată pe an, conform unor statistici făcute de Ministerul Sănătăţii. Sunt afectaţi deopotrivă femeile şi bărbaţii, mai ales între vârstele de 25 şi 60 de ani şi copiii. Cele mai multe hernii de disc apar la persoanele care lucrează în construcţii sau ridică greutăţi. Durerile ajung să se concretizeze în deficite neurologice sau pareze, ceea ce duce automat la nevoia unei asistenţe medicale de specialitate.

Hernia de disc este o afecţiune frecventă a coloanei vertebrale şi reprezintă compresiunea unor elemente nervoase din măduva spinală, compresiune care are, ca urmări, dureri cu intensități crescânde, deficit motor și amorțeli. Poate apărea datorită sedentarismului, obezităţii, stresului, stenozării coloanei lombare sau cervicale, sau a unor vibraţii intense la care este supusă coloana vertebrală. 

Cel mai bun tratament pentru hernia de disc rămâne în continuare prevenţia. 

La Centrul Medical Sanconfind hernia de disc îşi găseşte rezolvarea prin recuperare medicală, putându-se uneori evita sau amâna o intervenţie chirurgicală costisitoare. Pacientul care suferă de o astfel de afecţiune se poate adresa în primă fază unui medic specialist de recuperare medicală care îi poate prescrie un plan de tratament cu proceduri de fizioterapie, kinetoterapie sau şedinţe de gimnastică în apă sărată. Bazinele pentru recuperare din clinica Sanconfind folosesc o resursă 100% naturală, captată de la izvoarele din Poiana Câmpina şi adusă în interior. In paralel pacientul poate urma şi un tratament medicamentos. 

Dacă nici după programul de recuperare medicală si fizioterapie, simptomele nu se ameliorează, atunci se poate recurge la operaţie, aceasta putând fi efectuată de medicul neurochirurg, operaţie care la Sanconfind se efectuează numai la microscop. Fără sângerări mari, fără tuburi de dren, fără fire de scos. Ulterior intervenţiei se poate recomanda, de asemenea, recuperare medicală, petru eficientizarea mişcărilor şi revenirea pacientului în societate. Procedurile de recuperare sunt asemănătoare şi de o durată minimă de zece zile pentru a avea efectul scontat. Pe parcursul acestor zile, pacientul este internat şi supravegheat atent. 

In plus, pentru că Centrul Medical Sanconfind este un spital multidsciplinar, pacientul poate beneficia, pe lângă tratamentul chirurgical al herniei de disc şi recuperare medicală, şi de un set complet de analize de sânge, investigaţii radiologice sau consultaţii de altă specialitate. 

Amplasat într-o zonă pitorească, Centrul Medical Sanconfind îşi propune, ca prin multitudinea de specialităţi  medicale deschise, să ajungă un etalon în sistemul medical privat  ,într-o lume marcată din ce în ce mai mult de boli. Prin empatie şi comunicare cu pacienţii săi, a ajuns deja cel mai mare spital privat din Prahova şi este dotat cu una din cele mai mari baze de recuperare medicală şi tratament care foloseşte ca resursă principală apa sărată de izvor din zonă. De altfel, Baza de recuperare medicală a fost catalogată în 2019 drept cea mai bună din ţară.