Greseli pe care trebuie sa le eviti cand iti faci unghiile cu gel

Obtinerea unei manichiuri perfecte poate deveni frustranta mai ales atunci cand incerci tehnici si produse noi. Sunt persoane pasionate de manichiura care se deprima atunci cand nu au unghiile perfecte. In timp multe persoane adora flexibilitatea pe care o ofera o manichiura obisnuita, unghiile cu gel sunt mai durabile si de aceea foarte multe persoane aleg sa foloseasca aceasta tehnica.

Cu ajutorul gelului, manichiura ta poate tine de la doua pana la trei saptamani. Un alt mare beneficiu al gelului este ca ofera un strat mai bun de protectie asupra unghiei naturale, ceea ce poate ajuta la intretinerea corecta a unghiilor.

Daca tehnica de aplicare nu este corecta, unghiile cu gel pot fi o problema pentru ca unghia naturala poate fi deteriorata. 

Iti smulgi unghiile cu gel

Intrucat indepartarea si aplicarea gelului poate provoca deteriorari ale unghiilor este recomandat sa nu le scoti personal. Este indicat sa iti faci unghiile cu gel la salon si sa le indepartezi tot acolo. Este important sa ai un tehnician profesionist pentru unghii sa evalueze starea de sanatate a unghiilor intre aplicatii pentru a determina daca ai nevoie de o pauza.

Lasi gelul prea mult pe unghii

Deoarece unghiile cu gel pot fi purtate saptamani intregi, fara sa apara probleme, esti tentata sa le tii foarte mult. Cu toate acestea, specialistii sugereaza indepartarea unei manichiuri cu gel dupa maximum doua-trei saptamani pentru a evita deteriorarea paturilor unghiale si a cuticulelor. 

Nu folosesti ulei de cuticule

Potrivit specialistilor, poti evalua deteriorarea unghiilor in functie de flexibilitatea lor: unghiile normale sunt oarecum flexibile, dar cu cat sunt mai dure si mai rezistente, cu atat este mai probabil sa se rupa.

Pentru a combate uscaciunea unghiilor, expertii sugereaza pastrarea uleiului de cuticule la indemana. 

Iti pui unghii cu gel prea des

In momentul in care te duci foarte des la salon pentru a iti pune unghiile cu gel, risti sa le deteriorezi foarte tare. In momentul in care unghia este pilita, din suprafata ei dispare o mica parte. Acea parte trebuie sa se regenereze. Deci nu te duce saptamanala la unghii. O data la 3 sau chiar la 4 saptamani este suficient.

Iti folosesti unghiile pe post de instrumente

Unghiile nu sunt pentru desfacut sticle, pentru rupt diverse ate sau pentru cojit fructe. Pentru fiecare lucru s-a inventat un instrument. 

Probabil este clasica imaginea cu unghia cu gel infipta in coaja de la portocala. Tendinta generala este aceea de a curata portocale cu propriile unghii insa nu este indicat sa faci asta. Ai cu siguranta unul sau mai multe cutite in casa in acest scop. Acelasi lucru este valabil si pentru curatarea legumelor. Instrumentele deja inventate sunt mai eficiente. Nu folosi unghiile la curatenie. Atunci cand dai de o pata rezistenta ai tendinta de a freca cu unghia. Foloseste o perie sau un burete.