Gazduire site. Cum optimizezi paginile pentru dispozitivele mobile?

17 Dec 2020
Gazduire site. Cum optimizezi paginile pentru dispozitivele mobile?

Majoritatea vizitatorilor nu mai acceseaza paginile online de pe desktop. In schimb, peste 60% dintre cautari sunt efectuate in prezent prin intermediul unui smartphone. Drept urmare, algoritmii motoarelor de cautare s-au adaptat la aceleasi conditii. De asemenea, acest lucru a creat o schimbare imensa in marketingul online si nu mai sunt tolerate site-uri care nu tin cont de experienta celor care utilizeaza Android sau iOS. Din acelasi motiv, este important sa te asiguri ca ai un design adaptiv dupa ce achizitionezi serviciul de gazduire site si o viteza de incarcare corespunzatoare. In felul acesta, aspectul va deveni mai placut si continutul va fi mai usor de accesat. Iata cum sa-ti creezi un website mobile-friendly!

Alege o tema care se adapteaza la dimensiunile ecranului

Aria de vizualizare a unui website este mult mai mica in cazul unui smartphone, decat pe o tableta sau pe un laptop. De aceea, ai nevoie de un layout adaptiv. Acesta asigura vizibilitate maxima prin incadrarea tuturor elementelor pe ecran. Un alt factor important sunt imaginile, care trebuie sa dispuna de functia de zoom in si zoom out, avand in acelasi timp dimensiunile reduse pentru o incarcare rapida. Este important sa ai si butoanele de meniu vizibile, pentru a putea fi usor de accesat.

Majoritatea platformelor de gazduire site iti pun la dispozitie teme care au deja toate functiile de acest tip active. Totusi, poti face configurari suplimentare pentru a respecta trendurile de pe piata. Alege un design pentru atingere si gesturi. O alta optiune utila de luat in calcul este cautarea vocala, care a devenit o tehnologie din ce in ce mai utilizata si te poate ajuta sa ajungi mai sus in clasament. Google considera faptul ca fonturile ar trebui sa fie negru pe alb, pentru o citire usoara si sa nu existe probleme din cauza aplicatiei Flash.

Instaleaza Google AMP

AMP este un proiect de tip open-source, care are ca scop redarea continutului pe dispozitive mobile intr-un timp mai scurt. Aceasta functie poate fi activata pe orice pagina cu elemente statice, inclusiv articole. Poti recunoaste prezenta AMP prin intermediul semnului cu fulger si denumirii din fata descrierii. In general, o pagina de acest tip se incarca pe serverul de gazduire site de pana la 3 ori mai repede decat una obisnuita. Acest beneficiu garanteaza o rata de conversie mai mare si faciliteaza o experienta placuta, dar impune si o serie de limitari, in special in zona JavaScript.

In plus, exista limitari si in zona CSS. Acest lucru garanteaza faptul ca vizitatorii vor ramane prezenti pentru mai mult timp si ca e mult mai probabil ca acestia sa efectueze ulterior cumparaturi. In 2020, oamenii se asteapta ca o pagina web sa se incarce in 2 secunde sau mai putin. Lipsa acestui avantaj conduce la o rata de respingere ridicata si la pierderea unui numar mare de potentiali clienti.

Cum poti optimiza eficient serviciul de gazduire site pentru mobil?

Fiecare website trebuie sa aiba un design dinamic, deoarece asa se poate adapta la dimensiunea fiecarui ecran si prezinta o interfata placuta pentru toti vizitatorii. Cu toate acestea, este important sa te asiguri ca dimensiunile imaginilor si elementele afisate nu cauzeaza incetinirea paginii. Alege o firma de gazduire site cu experienta in domeniu si poti achizitiona un plan cu viteza de incarcare superioara!