Faci jogging în sezonul rece? Iată cum trebuie să te echipezi!

01 Nov 2019
Faci jogging în sezonul rece? Iată cum trebuie să te echipezi!

Ești o persoană activă, iar sportul în aer liber face parte din rutina ta zilnică? Atunci nu va fi nevoie să întrerupi antrenamentele doar pentru că s-a făcut frig afară. În sezonul rece, jogging-ul poate fi la fel de plăcut ca pe timp de vară, poate chiar mai plăcut dacă te echipezi corespunzător.

Echipamentul potrivit pentru alergarea în aer liber atunci când temperaturile scad este ușor diferit. Desigur, nu-ți vor lipsi pantofii sport speciali, însă trebuie să eviți pe cât posibil să porți bumbac. Deși este o țesătură naturală, nu este recomandată atunci când apare transpirația, în urma efortului depus.

Iată care sunt regulile de bază în ceea ce privește echiparea pentru alergare în sezonul rece:

Nu purta bumbac direct pe corp

Bumbacul are rolul de a absorbi transpirația, însă țesătura naturală se usucă foarte greu, mai ales în contact cu pielea, motiv pentru care corpul tău va resimți umezeala pe tot parcursul antrenamentului. Vei avea mereu senzația de piele udă, lucru care îți va oferi disconfort. În plus, este contraindicat și pentru sănătate, căci te poți alege cu răceli. Poartă bluze sau tricouri din material sintetic.

Pune-ți o bluză intermediară de tip „polar”

Al doilea strat este indicat doar atunci când apare înghețul și, în general, este compus din materiale izolatoare, care mențin căldura corpului. Bluzele plușate, de tip polar, sunt ideale în momentul în care termometrele arată 0 sau sub 0 grade Celsius. Dacă este mult prea frig, renunță la jogging, căci poate apărea hipotermia.

Adaugă o bluză de trening cu fermoar

Importanța fermoarului este ridicată, asta pentru că e nevoie să poți să dozezi temperatura la nivelul corpului. Dacă ți se va face mult prea cald, vei putea descheia bluza și o vei încheia la loc ori de câte ori organismul va resimți frigul. Poți alege din modelele de treninguri pentru femei de la donnfashion.ro pentru a găsi unul potrivit pentru tine.

Pantofii sport de alergat, fără perforații și fără bumbac

Pantofii sport joacă și ei un rol esențial în echipamentul pentru jogging, în special în sezonul rece. Picioarele trebuie să fie ferite de frig, asta că încălțările din pânză, cu perforații sunt contraindicate. În plus, evită șosetele din bumbac. Din aceleași considerente ca și la tricou, acestea vor menține umezeala și riști să faci și răni din pricina frecării. Optează pentru ciorapi din material acril, care să îți păstreze picioarele uscate, să fie de preferat până la genunchi pentru a ține de cald atât la nivelul gleznei, cât și în zona gambei.

Partea de sus a corpului trebuie ferită cel mai mult de frig. Și în zona capului, corpul uman pierde destul de multă căldură, motiv pentru care ar fi bine să porți o căciulă ori un fes, însă nu foarte gros.