Există Dragoste pe Internet?

22 Oct 2020
Există Dragoste pe Internet?

Nu de puţine ori site-urile de matrimoniale şi portalurile de dating au fost acuzate că promovează legături inexistente şi sentimente fantasmagorice.

Mulţi sceptici susțin chiar lucruri mai grave, că acestea ar fi unelte folosite de mulți manipulatori şi persoane rău intenţionate, şi ar favoriza infracţionalitatea emoţională. Astfel de acuzaţii, nu puţine la număr, sunt contestate însă de persoanele care şi-au găsit jumătatea şi fericirea pe platforme precum romeo24.live.

 

Se pare că un număr tot mai mare de tineri, tinere, oameni maturi şi vârstnici sunt adepţi ale întâlnirilor online şi utilizează servicii precum Lemon Swan pentru a găsi dragostea adevărată. Cum se observa, părerile legate de activitatea acestor site-uri, sunt fracturate, fiecare dintre cei menţionaţi susţinându-şi cauza. Totuşi nu despre avantajele, beneficiile sau dezavantajele serviciilor de dating dorim să discutăm în rândurile următoare ci despre problema dragostei. Există să nu dragoste pe internet?

 

Ce este dragostea şi cum poate fi măsurată?

Înainte de a intra în mediul virtual ne-am propus să precizăm câteva aspecte despre dragostea reală. Dragoste este, conform specialiştilor, un sentiment complex, ce se manifesta prin afecţiune intensă. Definirea acesteia este o sarcină dificilă şi delicată, însă nu imposibilă. Afecţiunea, compasiune, înțelegere, reciprocitatea, empatia, nevoia de a proteja, de a ajuta, de a spune adevărul sunt  manifestări ale dragostei.

 

Sentimentul este unul profund şi are efecte la nivel neurologic. Activitatea creierului suferă modificări celulare ample, în corp se eliberează anumite substanţe când este detectată îndrăgosteala. Adrenalina, dopamina şi endorfina sunt doar câţiva dintre compuşii pe care dragostea îi care se eliberează.

 

Sentimentul de dragoste este unul puternic şi poate lega oamenii pe veci, îi face să treacă peste momentele dificile şi să se bucure de viaţă lungă împlinită. Totuşi dragostea se poate dispersa, şi îi poate transforma pe iubiţi în duşmani, poate fi precedată de sentimente de amiciție sau dimpotrivă de ură… Sunt cupluri care îşi duc povestea de iubire până la bătrâneţe, dar şi numeroase cupluri care iniţial, împlinite, se dezbină şi se despart.

 

Ce este dragostea şi cât durează  sunt două enigme ce continuă să intrige, cărora căutăm permanent să le găsim răspunsuri. Aceste întrebări vor fi despicate şi dezbătute în numeroase tratate mulţi ani de acum înainte.

 

Dragostea pe internet, reală, efemeră, iluzie, şarlatanie?

Realitatea este una clară, multe cupluri s-au format şi şi-au găsit fericirea accesând portalurile de întâlniri online. Nu se poate afirma că dragostea acestora nu este reală, că este un joc, ori că sentimentele acestor persoane sunt efemere.

 

Ce este drept, relaţiile se pot construi într-un timp mai îndelungat, însă nu înseamnă că dragostea celor ce au descoperit-o nu este reală, sau că este mai puţin valoroasă, decât a cuplurilor care s-au cunoscut prin întâlniri tradiționale.

 

Este drept că sunt şi oameni  care au suferit dezamăgiri profunde, că întâlnirile online nu s-au concretizat cum se așteptau, dar asemenea dezamăgiri le pot trăi prietena ce mai bună, fratele, sau vecina de la etajul doi, fără a fi accesat sau utilizat platformele de dating.