Ei fac cat toti cainii din lume

09 Apr 2019
Ei fac cat toti cainii din lume

Stii foarte bine: exista oameni care cheltuiesc averi pentru un căţel cu pedigree şi îşi organizează viaţa în jurul animalului de companie.

E normal, deoarece unii sunt pasionaţi de cărţi, alţii sunt pasionaţi de arta culinară, iar foarte mulţi dintre noi suntem iubitori de animale. Sunt oameni care pe langa faptul ca sunt pasionati de rase de câini, sunt de asemenea capabili de orice sacrificiu pentru a avea acasa un caine de rasă. Si dau averi pentru un caine cu pedigree, organizandu-si viata in jurul animalului de companie.

Daca te incadrezi intr-o asemenea categorie, trebuie sa tii cont de costul unui astfel de catel, asa cum trebuie sa tii cont si de mediul de care are nevoie, de cum trebuie ingrijit, de tipul de hrana si de cata afectiune trebuie sa-i oferi. Poti alege unul din lista de mai jos, o listă alcătuită de iHeartFDogs.com. Ei sunt rasele de caini despre care se spune ca fac cat toti cainii din lume!

Bulldogul englez. Bulldog-ul englez castiga foarte mare popularitate in fiecare zi, datorită personalităţii lui de joker – dupa cum l-au caracterizat specialistii. Insa e bine sa stii ca, daca vrei sa iti iei un asemena caine, reprezintă una dintre cele mai scumpe rase de câini. Un pui de bulldog englez cu pedigree ajunge la aproximativ 3000 de dolari. Costurile nu se opresc aici. Aceşti câini sunt predispuşi multor probleme de sănătate ceea ce presupune o serie de vizite regulate la veterinar, care costa.

Ciobănesc german. Un ciobanesc german cu pedigree este destul de dificil de găsit, insa daca il gasesti costa aproximativ 2500 de dolari. Dar, la fel ca şi în cazul bulldogului englez, ciobănescul german nu presupune doar costul de achiziţie, ci şi alte cheltuieli cu veterinarul. Deoarece odată cu inaintarea in varsta, incepe sa aibă probleme de sanatate precum alergii, afecţiuni gastrointestinale, cancer sau displazie de şold etc.

Bulldog francez. Cu toate ca se considera ca au un temperament excelent,  trebuie sa te gandesti bine inainte de a cumpăra un pui daca iti vei permite toate costurile de pe facturile de la veterinar. In Romania, la pet shop-uri, un pui de bulldog francez, costa aproximativ 1500 de dolari.

Chow Chow. Aceasta rasă de caini ce provine din China, este una dintre cele mai vechi existente, conform testelor ADN efectuate. La origine Chow Chow era un caine foarte bun in mai multe domenii, printre care vanatoarea si paza.  Rasa aceasta de caini este predispusa la afectiuni oculare, cancere, diabet sau boli autoimune. Un pui de chow chow de la crescatori poate fi cumpărat si cu 2000 de dolari.

Mastiff tibetan. Mastiff-ul tibetan este considerat un caine cu un temperament incapatanat. Asemenea rasei Chow Chow, precum si asemenea celor mentionate si el face cat toti cainii din lume! Un exemplu: la un moment dat, in China, un pui de Mastiff tibetan s-a vândut cu 2 milioane de dolari desi aceasta rasa se poate gasi la un preţ mult mai mic.

Ogar irlandez. Ogarul irlandez este cea mai mare rasa de caini existenta. E un caine scump: daca trebuie sa pleci din oras, cazarea lor la un hotel de animale este mult mai scumpa, iar medicamentele uzuale şi procedurile, de asemenea. Un pui de ogar irlandez se poate cumpăra şi cu 3-4000 de dolari.

Acestia sunt doar cativa dintre cainii despre care se spune ca fac cat toti cainii din lume, deoarece costul lor e mare. Insa pe cei care isi doresc cu ardoare un asemenea patruped nu ii poate opri nimic!