Echipamente fitness pentru acasa

02 Nov 2018

Ne-am obisnuit deja cu rezolutiile de la inceput de an sau de vara, ori chiar de luna, atunci cand ne spunem plini de optimism ca de la data de intai, de luni sau de maine vom merge la sala. Mereu pare insa sa apara cate ceva si astfel nu reusim sa ne mobilizam si sa ne atingem obiectivul. Iata doar unul dintre motivele pentru care este bine sa cumparam diverse tipuri de echipamente fitness pentru acasa.

Daca sunt acolo, exista sanse mult mai mari sa incepem sa le folosim, macar din curiozitate la inceput, pentru a continua din dorinta de a intra sau de a ne mentine intr-o forma fizica cat mai buna si deci pentru a fi mai sanatosi.

In categoria echipamentelor de fitness pe care le putem folosi acasa intra o gama foarte mare de produse, de la cele mai simple la aparate complexe asemanatoare celor pe care le regasim in salile specializate de fitness.

Cele mai simple echipamente fitness pentru acasa sunt de regula si cele mai ieftine. Aici putem aminti ganterele – de diverse greutati si dimensiuni, corzile elastice, mingile de fitness, dar si haltere, placi de echilibru, saltele speciale, banci pentru abdomene sau bari de tractiune.

Benzile de alergat sunt aparate de fitness foarte indragite pentru ca sunt si foarte usor de folosit si au preturi rezonabile. Ele pot fi folosite pentru mers, pentru alergat sau pentru mers ori alergare in plan inclinat (urcare pe munte).

Bicicleta fitness. O bicicleta pentru slabit  poate fi verticala – bicicleta eliptica – bicicleta orizontala – medicinala – si bicicleta de spinning. Fiecare model este dedicat cu precadere unui anumit tip de utilizare si utilizator, in functie de nevoi si de obiectivele propuse.

Stepperele pot fi o alta varianta de echipament de fitness pe care il puteti achizitiona pentru a fi utilizat acasa. Aceste aparate pot foarte simple si de dimensiuni mici, ideale pentru acasa, sau pot fi ceva mai mari si mai scumpe, dar si mai complexe in miscari.

Aparatele multifunctionale de fitness intra in categoria echipamentelor semi-profesioniste, asta pornind de la ideea ca sunt foarte complexe, permit efectuarea unui numar foarte mare de miscari si exercitii, fiind insa in acelasi timp si cele mai mari si mai costisitoare.

In definitiv, in alegerea echipamentelor de fitness pe care le folosim acasa trebuie sa tinem cont in primul rand de experienta, de timpul pe care il vom aloca utilizarii, de spatiul unde vor fi pastrate si folosite, precum si de bugetul disponibil.