Dress code cocktail – iată cum să-ți alcătuiești ținuta

08 May 2020
Dress code cocktail – iată cum să-ți alcătuiești ținuta

Ești într-o dilemă vestimentară. Tocmai ai fost invitată la un eveniment important, iar pe invitație este specificat codul vestimentar: cocktail. Poate că ai mai citit până acum, măcar în treacăt, despre acest dress code, care nu este nici prea formal, așa cum e Black Tie, spre exemplu, dar nici prea relaxat, precum stilul casual. Arunci o privire în șifonier, te gândești cum ai putea combina unele piese, însă lucrurile nu îți sunt, încă, foarte clare.

Nu îți face griji: suntem alături de tine în această nouă misiune vestimentară. După ce vei parcurge acest articol, cu siguranță că lucrurile vor deveni mult mai limpezi și vei alcătui un outfit care se ridică la înălțimea așteptărilor și în care, cel mai important, te vei simți minunat. Acestea fiind spuse, iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont, pentru a crea o ținută reușită!

Alege cu grijă modelul rochiei

Deși codul vestimentar cocktail nu are niște reguli atât de stricte, asta nu înseamnă că nu există câteva criterii esențiale de care trebuie să ții cont în alegerea rochiei. Lungimea decentă, până la genunchi sau midi, este unul dintre aceste criterii. Așadar, dacă te gândești să îmbraci rochia mini, care îți evidențiază picioarele sexy și perfect bronzate, la petrecerea unde ai fost invitată – ei bine, sfatul nostru este să păstrezi acest outfit pentru o seară de vară în club. 

Totodată, ține cont de faptul că modelele extravagante sau cele prea sexy, care includ elemente precum decolteurile și șlițurile adânci, nu sunt recomandate când vine vorba de evenimentele cocktail. Orientează-te, așadar, către o rochie mai degrabă clasică, a cărei croială te avantajează. În ceea ce privește cromatica, te informăm că aceasta permite mai multă flexibilitate, astfel că poți opta fie pentru o culoare închisă (precum albastru regal sau verde smarald), fie pentru o culoare deschisă (precum roz, nude, argintiu). Și rochiile cu imprimeu reprezintă o alegere inspirată în acest sens. Îți sugerăm să arunci o privire pe modelele de rochii de pe DyFashion.ro – este foarte posibil să găsești ceva pe placul tău. 

Optează pentru pantofi sau sandale elegante cu toc

Nu uita că un eveniment cocktail este, în esență, un eveniment formal, așadar pantofii eleganți sau sandalele cu toc reprezintă, la rândul lor, un element esențial al unei ținute impecabile. Evită balerinii, tenișii, pantofii sau sandalele cu talpă plată, oricât de tare te-ar încânta gândul de a face o combinație vestimentară îndrăzneață. Purtarea încălțămintei adecvate codului vestimentar este, până la urmă, o formă prin care îți manifești respectul față de evenimentul la care participi. 

Acordă atenție accesoriilor

Se spune despre accesorii că sunt detaliile care fac diferența – acest principiu rămâne valabil și în cazul unei ținute cocktail cu adevărat reușite. Prin urmare, sfatul nostru este să te orientezi către un clutch elegant, care se integrează perfect în restul outfitului, și către bijuterii fine, care îți pun în evidență feminitatea și delicatețea.

În plus, pentru a fi convinsă că faci cele mai potrivite alegeri, te invităm să citești, pe blogul celor de la DyFashion, mai multe despre rochiile în vogă pentru orice eveniment. Ținând cont de recomandările noastre, precum și de sfaturile de pe DyFashion, ai toate șansele să obții un outfit cocktail ca la carte