Diferenta dintre un covor din lana si un covor sintetic

31 Dec 2020
Diferenta dintre un covor din lana si un covor sintetic

Pentru multi dintre noi la capitolul sa nu uitam, ocupa un loc fruntas covoarele persane, mari, din casa bunicilor, care si astazi exista undeva in podul casei si pe care daca le privim cu atentie vom vedea ca au culorile aproape intacte in ciuda zecilor de ani trecuti peste ele. Apoi, ne intrebam cum e posibil asta si de ce covoarele comercializate astazi nu mai ofera acelasi randament de-a lungul anilor? Raspunsul este unul destul de simplu si anume astazi majoritatea covoarelor regasite in comert sunt produse din material sintetic, care nu are firul la fel de rezistent ca si unul natural, iar culorile devin tot mai sterse dupa primii ani de folosinta. Automat, apare intrebarea de ce sa cumparam aceste covoare sintetice si unde mai gasim covoare din lana in Romania?

Mai multe despre acest subiect am aflat stand de vorba cu unul dintre reprezentantii magazinului online Startdecor, printre putinii comercianti de covoare din lana din Romania.

Care sunt avantajele si dezavantajele unui covor sintetic si de ce Startdecor a ales sa continue traditia covoarelor din lana in ciuda trendului majoritar din piata de profil si anume covoare ieftine, inlocuite mai des.

Despre avantajele unui covor sintetic in opinia noastra nu sunt foarte multe de povestit, deoarece nu exista foarte multe avantaje raportat la covorul fabricat din lana, iar motivele sunt usor de inteles. Totusi daca vreti sa enumeram cateva, asa cum ati amintit mai sus principalul lor atu este pretul pentru acei cumparaturi care cauta covoare ieftine, apoi greutatea lor este una mai mica, ceea ce le face mai usor de manevrat.

Dezavantajele pot fi multiple, aici amintim in principal durata sa de viata, materialul mai putin placut la atingere, acesta fiind mult mai aspru decat cel natural, o izolare termica mai putin eficienta, iar un aspect care se refera si la sanatatea omului este acela ca materialul sintetic pastreaza umezeala, nu o absoarbe.

Daca am vorbit despre beneficiile si dezavantajele covoarelor sintetice, acum cred ca e momentul sa le pomenim si pe cele ale unui covor din lana, care nu este toxic sau alergic si nu este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Acesta este un mare plus mai ales pentru casele unde exista copii mici. Actioneaza ca si un izolant termic pentru incaperea in care este folosit, este placut la atingere si ofera o durata de viata minim 10 ani de zile. Culorile se vor pastra aproape intacte de-a lungul timpul daca este ingrijit corespunzator si nu este supus jetului de apa sub presiune (spalatorii auto)

Pe langa aceste beneficii, bineinteles asa cum ati pomenit la inceput, a fost vorba si de atasamentul fata de ele inca din copilarie, pe cand inca se produceau in tara noastra si existau in fiecare casa, in decizia Startdecor de a comercializa cu preponderenta acest tip de covoare.

De curand activitatea noastra a fost extinsa si pe piata vecina din Ungaria prin magazinul online Startdecor.hu, unde de asemenea exista o clientela interesata de covoarele cu adevarat calitative. Mitul unui covor de lana scump sau foarte scump este si el daramat. Exista atat din magazinul nostru din Romania cat si in cel din Ungaria, modele si colectii pentru toate buzunarele si mai ales pentru toate gusturile.

Startdecor este prezent pe piata home&deco din Romania de aproximativ 6 ani de zile si in tot acest timp a onorat peste 20000 de comenzi online. Pe langa covoare, comercializam si diverse produse de mobilier, seminee electrice, obiecte sanitare sau tapet decorativ.