Descoperă soluțiile profesionale pentru dezinfectare și echipamentele de protecție a sănătății

Folosirea soluțiilor profesionale pentru dezinfectarea suprafețelor din spitale, cabinete medicale, cabiente dentare, centre Spa, saloane de înfrumusețare, precum și folosirea unui echipament de protecție complet, au ca principal scop ținerea la distanță a virușilor, bacteriilor și microorganismelor. Acestea sunt principalele articole ce ar trebui să se regăsească în mod obligatoriu în locurile în care angajații au contact direct cu publicul.

Ce conține un echipament de protecție complet care te protejează de viruși, bacterii sau microorganisme?

Echipamentul de protecție este mai mult decât necesar pentru a proteja purtătorul echipamentului atunci când lucrează, consultă, operează sau efectuează anumite manevre pentru un pacient ori client. Acest echipament este format dintr-o bonetă pentru cap, o mască de protecție, mănuși, halat medical, combinezon medical, acoperitoare pentru pantofi.

Boneta pentru cap va ține părul departe de pacient în momentul efectuării unei operații, precum și protejarea clientului atunci când efectuați anumite tratamente în centrele de înfrumusețare.

Folosirea unor masti protectie este mai mult decât necesară, întrucât protejează atât purtătorul, cât și pe cei din jur de inspirarea germenilor și bacteriilor, a virușilor regăsiți în tractul respirator al persoanelor bolnave, evitând totodată transferul stropilor de salivă ori inhalarea anumitor substanțe chimice dăunătoare în timpul tratamentelor.

Pentru protejarea împotriva microbilor și substanțelor din produse, este necesară folosirea unor manusi latex, pudrate sau nepudrate, ori mănuși din nitril. În domeniul medical, industria alimentară și în centrele de înfrumusețare se folosesc mănuși din latex pudrate cu amidon din porumb. Cele nepudrate sunt ideale pentru persoanele cu diferite alergii. Mănușile din nitril sunt rezistente, sunt perfecte pentru persoanele alergice la latex și sunt ideale în domeniile în care purtătorul intră în contact direct cu pielea pacientului sau clientului.

Halatul medical poate fi folosit în combinație cu combinezonul medical. Acesta este utilizat în timpul consultațiilor pentru evitarea contaminării cu substanțe, salivă ori alte murdării. Halatele medicale vor împiedica microbii să contamineze hainele purtătorului, evitând transferarea lor apoi în diferite medii și locuri. Combinezoanele medicale sunt special confecționate pentru prevenirea contaminării atunci când purtătorul intră în contact cu substanțe periculoase, materialul din care sunt create fiind unul laminat, respirabil.

Acoperitorile pentru pantofi sau botoșeii de unică folosință sunt indicați pentru protejarea încălțămintei și evitarea transportării deșeurilor, bacteriilor sau microorganismelor din exterior în spitale, cabinete medicale, centre spa, dar și invers.

Este suficient un echipament de protecție pentru a ține virușii la distanță?

Pentru păstrarea unui interior curat, fără germeni, viruși, bacterii și alte microorganisme dăunătoare, echipamentul de protecție trebuie suplimentat cu dezinfectanți pentru mâini, dezinfectanți medicali pentru suprafețe și covorașe dezinfectante.

Folosirea unor dezinfectanti maini este necesară pentru o mai bună curățare și protecție îndelungată a mâinilor. Regăsindu-se sub diverse forme, aceștia vin în sprijinul personalului medical, pacienților, precum și a tuturor ce își doresc mâini igienizate. Sunt utilizate cu precădere și în școli, saloane de înfrumusețare, industria alimentară, precum și în toate spațiile publice. Sub formă de gel antibacterian, șervețele umede cu dezinfectant, dezinfectant lichid sau săpun antibacterian, dezinfectanții pentru mâini au o eficiență dovedită împotriva bacteriilor, virușilor și fungilor.

În zonele cu trafic intens, în spitale, cabinete medicale, dentare, școli, saloane, dezinfectarea suprafețelor cu dezinfectanți medicali speciali este obligatorie. Dezinfectanții profesionali au în compoziția lor substanțe ce nu irită pielea sau căile respiratorii, nu distrug suprafețele și materialele și omoară cu succes bacteriile, virușii și fungii, având o putere mare de curățare.

Pentru și mai multă siguranță, se recomandă folosirea unor covorașe dezinfectate la intrare în spitale, cabinete, școli, saloane, clădiri publice. Acestea vor opri microbii și virusurile să pătrundă în interior.