De ce trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un apartament

14 Oct 2020
De ce trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un apartament

Visul oricărei persoane este de a avea un loc al său, în care să locuiască alături de cei dragi. Dacă și tu îți dorești să găsești locul în care să te simți bine și să îți petreci cea mai mare parte a timpului sau poate chiar toată viața, atunci trebuie să ții cont de câteva aspecte. Indiferent că este vorba despre o casă cu curte, grădină și chiar piscină sau că este vorba despre un apartament situat într-un bloc, contează să alegi ce te face să te simți confortabil, să alegi obiecte de decor și mobilier care să nu te ducă în monotonie și să fii atent la câteva aspecte tehnice. În acest mod, vei reuși să transformi casa sau apartamentul achiziționat în “acasă”.

Pentru a putea să îți găsești apartamentul mult visat, trebuie să ții cont de anumite aspecte și, în acest mod, vei putea face cea mai bună alegere pentru tine și familia ta.

Zona – un criteriu foarte important

Dacă, de exemplu, ești în căutare de apartamente noi de vânzare Constanța, trebuie să ții cont de faptul că prețurile diferă față de București. În general, prețurile sunt mai ridicate în orașele importante din țară. În plus, apartamentele din centrul orașelor și din zonele cu o reputație foarte bună vor fi întotdeauna mai scumpe în comparație cu cele aflate la periferie sau în zone rău famate. Atunci când alegi apartamentul în care urmează să locuiești, ține cont de distanța dintre acesta și zonele cu o prioritate ridicată pentru tine și familia ta. În ceea ce privește locația, trebuie să mai fii atent la aspecte precum accesul la mijloacele de transport în comun, reputația zonei, disponibilitatea locurilor de parcare și de cât de sigur va fi să locuiești în acel loc.

Dimensiunea apartamentului

Atunci când achiziționezi un apartament, ține cont de cerințele tale din prezent, dar gândește-te și la ce îți va oferi viitorul. Chiar dacă acum un dormitor și un living îți sunt suficiente, trebuie să ții cont și de posibilitatea de a-ți mări familia. În plus, trebuie să te gândești că prea mult spațiu presupune costuri suplimentare, iar un spațiu prea mic presupune lipsă de intimitate.

Calitatea materialelor

Chiar dacă nu achiziționezi un apartament gata mobilat, ține cont de materialele și finisajele utilizate atât în ceea ce privește apartamentul, cât și imobilul în care se află acesta. În cazul în care apartamentul este mobilat, fii atent la calitatea mobilierului, dar și la aspectul său.

Pe lângă aceste lucruri, trebui să fii atent și la aspectele legale, pentru a nu avea mai târziu probleme. În plus, te poți interesa de cum sunt vecinii și administrația, pentru a avea o idee despre gradul de confort pe care îl vei avea. Un ultim aspect, dar extrem de important este securitatea. Acordă foarte multă atenție la cât de sigură este zona, cât și la prezența interfonului și a camerelor de supraveghere în cadrul imobilului.