De ce trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi un nou televizor?

21 Sep 2022
De ce trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi un nou televizor?

Alegerea unui nou televizor nu este niciodată o misiune ușoară, tocmai pentru că reprezintă un dispozitiv pe care îl achiziționezi o dată la câțiva ani, iar cu cât are mult mai multe opțiuni, cu atât mai mult valoarea lui va crește. Atunci când te decizi să faci să faci achiziția trebuie să ții cont de mai multe criterii, precum și de dorințele pe care le ai, în materie de televizoare. 

Astfel, dacă vrei să faci o achiziție inteligentă, iată care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont:

1. Specificațiile tehnice

Fără doar și poate, specificațiile tehnice sunt cele mai importante atunci când vine vorba de achiziția oricărui device electronic. De aceea, în cazul unui televizor e necesar să faci un research asupra pieței și să vezi exact ce fel de dispozitive se găsesc la momentul actual și care sunt cele mai performante. 

Principalul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este sistemul de operare cu care acestea vin instalate. Acesta poate fi Android TV, Vidaa sau Tizen OS, fiecare având specificațiile sale personale, însă care îți oferă aceeași experiență.  

Un alt aspect tehnic pe care trebuie să îl iei în seamă este rezoluția ecranului. La momentul actual poți alege un televizor cu rezoluție 4K sau chiar 8k, ambele pregătite să îți ofere experiențe cât mai realiste și mai clare. Nu uita de refresh rate-ul, care trebuie să fie unul cuprins între 60 Hz și 120 Hz, astfel încât tranziția imaginilor să fie cât mai lină.

2. Diagonala

În funcție de camera în care va fi poziționat televizorul, trebuie să alegi și dimensiunea acestuia. Chiar dacă îți dorești un dispozitiv cât mai mare, indicat ar fi să optezi pentru un televizor care să nu îți afecteze vederea. Astfel, pentru a vedea exact care este diagonala potrivită, ai la dispoziție mai mu multe variante: distanța de la televizor la locul în care stai să fie de aproximativ 3 ori diagonala televizorului sau acesta trebuie să fie la o distanță potrivită, astfel încât să acopere aproximativ 40% din câmpul vizual. Poți alege un televizor Samsung de pe Altex.ro, disponibil într-o gamă cât mai largă și cu diagonala potrivită oricărui tip de încăpere.

3. Bugetul pe care îl ai la dispoziție 

Deși nu are direct treabă cu specificațiile televizorului, bugetul este un aspect de care trebuie să ții cont atunci când iei decizia de cumpărare. În funcție de acesta vei stabili și care sunt celelalte specificații de care ai nevoie și cu un mic studiu de piață vei vedea care sunt dispozitivele ce se încadrează în bugetul tău. Totodată, nu pleca de la premisa că tot are prețul cel mai ridicat este și cel mai bun, analizează și mai apoi ia decizia de cumpărare. 

Recomandare noastră este să ții cont de toate criteriile de mai sus atunci când vrei să îți iei un nou dispozitiv, iar așa, cu siguranță, nu vei da greș. 

 

Sursa foto: pexels.com