De ce să alegi ușile chepeng antifoc

22 Jul 2021
De ce să alegi ușile chepeng antifoc

Amenajezi casa sau biroul, configurezi sediul firmei sau hala industrială unde lucrezi și ai ajuns la detaliile de interior, pe care le dorești eficiente, ergonomice, confortabile, dar mai ales sigure. Dincolo de criteriul estetic și de nevoile funcționale ale obiectelor din incintă, trebuie să acorzi o importanță deosebită elementelor de siguranță, care să te protejeze și chiar să-ți salveze viața în cazul unor incendii, cutremure sau accidente neprevăzute.

Din această categorie de elemente necesare pentru siguranță în caz de incendiu menționăm uși rezistente la foc, ferestre rezistente la foc și pereți despărțitori rezistenți la foc. Pentru o protecție de 120 de minute rezistență la foc este indicat să alegi uși chepeng antifoc pe care să le montezi în interiorul clădirii unde locuiești sau lucrezi.

Chepengul antifoc este o ușă antifoc de mici dimensiuni (până într-un metru lățime și un metru înălțime) care este proiectată pentru închiderea unui pod sau a unui spațiu de refugiu dintr-un hotel, pensiune, instituție publică, sediu de firmă, pivniță, boxă sau chiar dintr-o hală industrială.

Este recomandată montarea ei ca să ai acces în spații înguste sau cu trafic foarte redus (poduri, ghene de instalații) cu rezistență la foc. Sistemul de închidere este foarte rezistent, fiind de tip cheie de șantier, iar ușa chepeng este prevăzută cu autoînchidere și este dotată cu balamale speciale.

Cele mai bune modele de uși chepeng antifoc sunt realizate din tablă din oțel galvanizat, au miez din vată minerală, ranforsare cu amortizor, garnitură termoexpandabilă și asigură o izolație fonică de 37-45 dB.

Firmele care furnizează astfel de echipamente îți pun la dispoziție asistență, montaj, service și accesorii necesare în utilizarea efectivă a unor uși chepeng antifoc: foaie de ușă antifoc din oțel, toc de colț și cheie simplă.

Nu trebuie să-ți faci griji cu montajul, pentru că se efectuează rapid și nu este nevoie să faci retușuri după aceea, sau să pierzi zile întregi curățând spațiul din jur de moloz și praf. Pentru că nu se găurește zidul unde urmează să fie pusă ușa, instalarea acestui echipament de siguranță reprezintă o operațiune simplă și rapidă.

Ai la dispoziție o gamă variată de culori si dimensiuni pentru uși chepeng antifoc, așa că poți să alegi modele standard sau să comanzi uși personalizate, care să fie în ton cu aspectul camerei și cu designul interior al locuinței.

Poți să optezi pentru zone vitrate sau pentru suprafețe exclusiv metalice, realizate din oțel, care dau un ton aparte amenajărilor minimaliste, cu tentă modernistă sau industrială.

Acordă o atenție deosebită prevenirii situațiilor critice și instruirii oamenilor care locuiesc sau lucrează în spațiul respectiv, astfel încât toată lumea să știe ce are de făcut în cazul izbucnirii unui incendiu și să cunoască modul de utilizare a unei uși chepeng antifoc.