De ce să alegi un antrenor personal?

20 Oct 2020
De ce să alegi un antrenor personal?

Sportul este esențial pentru un stil de viață sănătos. Fie că alergi, faci abdomene, urci scările în loc să iei liftul sau mergi la sală, mișcarea nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică, pentru a avea mereu un tonus excelent și o siluetă perfectă. 

Primul pas este renunțarea la sedentarism. Însă, pentru a avea rezultate bune în ceea ce privește kilogramele în plus, o musculatură mai dezvoltată, o piele mai fermă și o condiție fizică de invidiat ai nevoie de antrenamente personalizate. Poți beneficia de ele cu ajutorul unui specialist.

În rândurile de mai jos vei găsi o parte din motivele pentru care merită să alegi un antrenor personal și care sunt plusurile pe care ți le poate oferi. 

Nu știi cum și cu ce să începi

Te-ai decis să faci sport, știi deja că beneficiile fitnessului sunt nenumărate, de la kilograme în minus, până la tonusul complet schimbat. Problema este că cel mai probabil nu vei ști cu ce să începi și cum să-ți construiești un program eficient de exerciții. Primul lucru pe care-l va face un antrenor va fi să te ajute să-ți definești nevoile și să-ți cunoști corpul, ca mai apoi să-ți propună un antrenament potrivit.

Ai încercat pe cont propriu și rezultatele întârzie să apară

Ai făcut abdomene zilnic, timp de o săptămână, ai mers la sală și ai alergat pe banda, dar parcă totul este în zadar. Un antrenor personal va gândi un program personalizat, care să includă exerciții progresive și se va asigura că le vei executa corect și complet.

Vei avea parte de antrenament personalizat pe nevoile tale

Dacă ai nevoie să slăbești, vei vedea că masa musculară trebuie dezvoltată, iar grăsimile arse. În situația în care îți dorești o piele tonifiată, îți va propune serii de exerciții funcționale, combinate cu cele cardio, pentru a subția țesutul adipos. Va și ce ai nevoie și te va motiva să-ți dorești cu adevărat să obții rezultatele pe care ți le-ai propus.

Vei învăța să execuți corect și eficient exercițiile

Sigur că știi și tu cum să faci genuflexiuni sau cum să alergi pe bandă. Crezi că este suficient? Nicidecum. Tehnica prin care execuți exercițiile din antrenament este esențială pentru a obține cele mai bune rezultate. Antrenorul tău personal va fi cu ochii pe tine și te va corecta la fiecare pas. În mod cert ultimele fandări vor fi la fel de corecte precum primele, în ciuda posibilei oboseli.

Veți stabili împreună obiective realiste

Vrei să slăbești cinci kilograme în două săptămâni? Îți setezi obiective realiste, fără să te ia valul. Concret, dorința de început va fi să faci tot ce-ți stă în putință să vezi primele rezultate. Însă secretul este să lucrezi progresiv și constant, astfel încât ceea ce obții să fie pe termen lung. Crezi că este eficient să dai jos câteva kilograme, dar să nu poți să te menții? Bineînțeles că nu!

Te va ajuta să-ți păstrezi motivația

„Nu mai pot” nu va exista. „Lasă, că mai fac și mâine” va fi înlocuit cu „închei acum ceea ce ți-ai propus, iar mâine o vei lua de la capăt”. Un antrenor personal va ști tot timpul să te motiveze și nu te va lăsa să cazi pradă oboselii și plictiselii. Te va încuraja cu fiecare mic rezultat obținut și te poate ajuta să-ți depășești limitele.

Nu în ultimul rând, sportul merge în paralel cu o alimentație sănătoasă și cu un stil de viață echilibrat. Antrenorul tău personal îi poate recomanda un regim alimentar care să contribuie la schimbarea pe care ți-o dorești. Te va sfătui să respecți orele de masă și de somn și în mod cert te va susține moral, atunci când simți că nu mai poți continua.