De ce să alegi o petrecere tematică pentru aniversarea copilului tău

11 Sep 2019
De ce să alegi o petrecere tematică pentru aniversarea copilului tău

Organizarea unei petreceri perfecte de ziua copilului devine o provocare tot mai serioasă pentru părinți. Ai de ales între atâtea opțiuni, locuri unde poți organiza evenimentul și foarte multe idei, pe care le-ai văzut deja la alți părinți. Dar ce ar fi mai potrivit pentru copilul tău? O variantă inspirată, prin care poți ieși din tipare și îi vei face cu siguranță o surpriză celui mic este să organizezi aniversarea sub forma unei petreceri tematice.

Transformarea unei petreceri aniversare într-un carnaval nu este ceva complicat și nici nu te va costa o avere, dacă știi ce trebuie să faci. Va fi tot o distracție pentru cei mici, doar că vei stabili o anumită temă, iar copiii vor veni costumați corespunzător. Desigur, trebuie să-i informezi din timp pe părinți care este tema aleasă, astfel încât să poată fi pregătiți.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi o petrecere tematică în locul unei aniversări clasice:

Va fi mult mai distractiv

Sigur că micuții se vor simți bine oricum, dacă au ocazia să se joace împreună, însă dacă alegi o tematică de care copilul este pasionat, va fi mult mai plăcut. În funcție de de eroi care îi plac lui, poți stabili diferite teme pentru petrecere: prințese Disney, supereroi sau pirați. 

Astfel, copiii vor veni costumați, iar sărbătoritul se va simți înconjurat de personajele favorite. Nu trebuie să-ți faci griji pentru ținută, fiindcă poți cumpăra costume de carnaval de la Fabrica de Magie, care sunt potrivite chiar și pentru cei mai pretențioși copii.

Dezvolți creativitatea copiilor

O petrecere tematică este ocazia perfectă ca să stimulezi imaginația și creativitatea copiilor. Costumați în personajele alese, ei pot face diferite jocuri de rol și să inventeze scurte scenarii. Astfel, au ocazia să se comporte la fel ca eroii lor, să facă minuni sau vrăji, ori dimpotrivă, pot alege să fie diferiți, astfel încât un personaj negativ să facă fapte bune. Va fi un exercițiu foarte amuzant și plăcut pentru copii.

Poți chema un animator profesionist

Sunt multe firme specializate, care oferă acest serviciu și cu siguranță ai văzut mulți animatori la alte petreceri pentru copii. Ei vin de obicei costumați în anumite personaje, dar această soluție va fi mai potrivită la un carnaval, unde este stabilită deja o temă. În acest fel, animatorul va completa mult mai bine atmosfera și se va potrivi perfect în „decor”.

Atmosfera va fi de neuitat

Pentru a desăvârși farmecul unui carnaval, ai grijă ca și încăperea sau încăperile unde este organizată petrecerea să fie decorată așa cum trebuie. Nu ne referim însă la clasicele baloane și confetti, ci la un decor ales special, în funcție de tema petrecerii. În acest fel, elementele de decor vor completa atmosfera deosebită a evenimentului și vor face din aniversarea copilului tău un moment de neuitat.

Iată cât de simplu este să organizezi o petrecere tematică pentru micuțul tău.