De ce onixul este unul din cele mai apreciate materiale utilizate in amenajarea interioara?

10 Aug 2020
De ce onixul este unul din cele mai apreciate materiale utilizate in amenajarea interioara?

Unul din materialele utilizate in amenajarile interioare si exterioare inca din cele mai vechi timpuri este piatra naturala. Aceasta este destul de cautata, datorita compozitiei sale, care ii ofera rezistenta si duritate. Pe langa acest lucru, piatra naturala a devenit un material din ce in ce mai apreciat datorita aspectului sau inedit. Cele mai cunoscute pietre naturale sunt granitul, marmura si piatra de onix.

Onixul – aspect deosebit

Onixul este o piatra semipretioasa, care se deosebeste datorita nervurilor puternice ce ii accentueaza culorile unice. Aceasta este recomandata doar pentru amenajarile interioare si este unul din materialele preferate ale designerilor, deoarece piatra are proprietatea de a fi translucida, ceea ce le ofera acestora posibilitatea de a se juca cu lumini si culori.

Piatra de onix se regaseste atat in nuante calde de auriu, galben sau portocaliu, cat si in culori reci, precum verde sau albastru. Datorita culorilor sale puternice, cat si datorita modelelor complexe, aceasta piatra ofera intregii incaperi un plus de eleganta si bun gust.

Umiditatea si condensul nu sunt o problema

Datorita compozitiei sale, cat si al modului in care a luat nastere, piatra de onix este un material care se poate utiliza si in incaperi cu un nivel de umiditate mai ridicat. Astfel, poti utiliza fara nici o problema onixul in amenajarea baii si a bucatariei, deoarece cantitatea mare de apa si condensul provocat de fierberea aperi nu vor afecta piatra de onix si nici nu ii vor dauna culorii sau proprietatilor acestuia.

Relaxare totala cu ajutorul pietrei de onix

Pe langa aspectul unic pe care il ofera locuintei, piatra de onix are si proprietatea de a-ti oferi o stare de relaxare. Chiar daca esti o persoana care nu crede in astfel de mituri, culorile sale calde, combinate cu lumini si cu modelele inedite, iti vor da o stare de liniste.

Piatra de onix – duritate si rezistenta

Un alt avantaj al utilizarii pietrei de onix in amenajarea interioara este faptul ca este un material dur, care nu se degradeaza in timp, nu isi pierde din aspect si din culoare si care nu este atat de sensibil la socuri termice sau mecanice. Astfel, nu vei fi nevoit sa apelezi la reamenajari sau reparatii, ceea ce nu genereaza costuri suplimentare. In ceea ce priveste intretinerea, piatra de onix poate fi curatata cu ajutorul solutiilor special concepute pentru acest tip de material, care nu presupun o investitie foarte mare.

Acestea sunt motivele pentru care piatra de onix si, in general, orice tip de piatra naturala reprezinta una din cele mai cautate si mai apreciate materiale utilizate in amenajarea locuintelor. Chiar daca pretul lor este putin mai ridicat, calitatea este una pe masura, asa ca poti alege cu incredere aceste materiale.

Sursa foto: Thedamar