De ce jocurile educative cu animale sunt atat de atragatoare pentru copii?

25 Feb 2021
De ce jocurile educative cu animale sunt atat de atragatoare pentru copii?

Animalutele colorate sunt foarte atractive pentru cei mici, iar motivele sunt variate. In primul rand, culorile sunt cele care atrag cel mai mult la astfel de jocuri, acesta fiind si motivul pentru care unele dintre cele mai cautate jocuri de pe piata sunt cele cu animalute de la ferma sau cele cu buburuze.

Cu ajutorul animalelor, copiii dau un sens lumii

Un motiv important pentru care copiii iubesc atat de mult animalele este faptul ca prin ele, ei pot da un sens real lumii. Vor incerca in mod natural sa clasifice, sa sorteze si sa organizeze lucrurile pe care le vad. Lumea animalelor este un loc natural din care copiii pot incepe sa se dezvolte, pentru ca este foarte tangibila. Exista astfel animale mari, animale mici si pasari, pe care le pot pune pe categorii si pe care le pot intelege. De aceea, un joc educativ cu animale este cu siguranta o experienta excelenta de invatare pentru cei mici. Vor putea invata numele celor mai cunoscute animale, vor putea sa inteleaga cum se comporta acestea si in acelasi timp vor invata si sa faca asocieri. Jocurile educative cum sunt cele de pe https://www.colorazon.ro/jocuri-educative, sunt special concepute pentru a-i ajuta pe copii sa asocieze culori, numere si trasaturi, iar daca sunt implicate si animalele este cu atat mai bine pentru ca jocul va fi atractiv.

Cu ajutorul animalelor, copiii invata notiuni precum grija si relationarea

Chiar daca nu ii poti oferi copilului tau un animalut real pe care sa il iubeasca si pe care sa il ingrijeasca, un joc educativ poate fi la fel de util. Parintii nu ar trebui sa fie surprinsi daca cei mici chiar incep sa vorbeasca cu animalutele din jocurile lor. Cei mici sustin de obicei ca pot sa inteleaga si sa comunice cu animalele pe care le intalnesc si exista explicatii simple in acest sens. Copiii utilizeaza animalele pentru a-si exersa anumite abilitati emotionale cum ar fi capactatea de a intelege si de a rapsunde nevoilor lor. Deci atunci cand un copil incepe sa comunice cu animalele din jocul sau, nu ar trebui sa te alarmezi ci sa il lasi sa se manifeste.

Copiii isi doresc animale reale

Cei mici isi doresc sa aiba propriul animal de companie pe care sa il iubeasca si sa il ingrijeasca, insa acest lucru poate sa nu fie mereu posibil. Parintii foarte ocupati, care nu au timpul necesar pentru a se ocupa de un animal de companie sau familiile care se confrunta cu lipsa de spatiu, cei care locuiesc cu chirie si cei care stau la bloc, pot intampina probleme atunci cand intentioneaza sa isi cumpere un animal de companie. Pentru toti acesti copii, lipsa unui animalut propriu, poate fi compensata cu usurinta cu un joc educativ cu animale. Cei mici vor aprecia cu siguranta sa se joace cu catelusi si pisicute, iar daca vrei sa le faci o bucurie si mai mare, poti sa le oferi jocuri cu oite, vacute si purcelusi sau chiar cu dinozauri.