De ce este importanta productivitatea si cum poate fi imbunatatita?

Cu totii ne dorim sa fim cat mai eficienti in activitatile pe care le desfasuram, astfel ca in acest sens cautam soiul de solutii, care mai de care mai eficiente prin care sa obtinem acest lucru. In sensul cel mai larg, productivitatea reprezinta diferenta dintre resursele investite si rezultatele obtinute intr-o activitate. Desigur aceasta depinde foarte mult de domeniul despre care vorbim pentru ca in timp ce in anumite situatii aceasta poate fi masurata cu usurinta, exista domenii unde aceasta este practic imposibil de masurat, cum este cel al creatiei sau inovatiei. Productivitatea ar putea foarte simplu fi privita precum motorul unei afaceri avand in vedere ca evolutia acesteia depinde intr-o foarte mare masura de gradul de productivitate al angajatilor. Dupa cum era si de asteptat, productivitatea este strans legata de cativa factori, care nu au legatura doar cu tine ca si angajator sau cu angajatii, ci mai degraba cu investitiile pe care le faci si cu modul in care alegi sa organizezi intreaga activitate din cadrul companiei tale.

De foarte multe ori suntem tentati sa credem ca productivitatea angajatilor este strans legata de modul in care acestia sunt rasplatiti, insa in realitate productivitatea depinde de o serie destul de larga de factori, care nu au legatura cu acest lucru. Pentru ca fiecare dintre noi ne dorim sa fim productivi in activitatile pe care le desfasuram, iata cateva lucruri care te pot ajuta si pe tine sa imbunatatesti activitatea propriilor angajati.

Tehnologia.

            Daca activitatea desfasurata in cadrul companiei poate fi imbunatatita cu ajutorul tehnologiei, atunci investitiile in aceasta directie vor fi mai mult decat inspirate in ceea ce priveste productivitatea. Tehnologiile moderne ne ofera in prezent posibilitatea de a eficientiza numeroase activitati pe care le desfasuram, chiar si in munca de birou, motiv pentru care este mai mult decat recomandat sa investim in tehnologie ori de cate ori avem ocazia.

Organizarea.

            O buna organizare reprezinta un mod foarte practic prin care productivitatea angajatilor poate fi imbunatatita avand in vedere ca o companie trebuie sa functioneze ca un tot unitar pentru ca rezultatele sa apara. O comunicare foarte buna intre departamente reprezinta o cale eficienta prin care companiile pot evolua. La acest capitol insa, trebuie mentionat si faptul ca un spatiu de birou bine organizat, care contine toate produsele de birotica si papetarie necesare sunt de asemenea lucruri care pot contribui la cresterea productivitatii.

Investitiile in pregatirea angajatilor.

Performantele angajatilor depinde intr-o mare masura si de pregatirea pe care tu din postura de angajator le-o oferi, mai ales atunci cand vorbim despre personal fara prea multa experienta. Formarea angajatilor presupune desigur timp si investitii, insa este un lucru care contribuie in mod cert la cresterea productivitatii unei companii.

Sursa foto: Ambalare – Kangoopack.ro

Obiectivele.

Pentru a fi performanti, este necesar sa stabilim obiective cat mai clare si mai realizabile, chiar daca cel principal este desigur acela de a aduce profit. Dincolo de acest lucru, angajatii au nevoie de un obiectiv pe care sa il poata urma, pentru ca cel cu privire la aducerea de profit este unul mult prea vag.