Cum te asiguri ca mergi in siguranta la medicul dentist in aceasta perioada

Pandemia ne-a învățat să fim mai atenți ca oricând la sănătate. Mai mult, am învățat să nu mai atingem sau să bem din obiecte pe care le-au atins, folosit alte persoane. Igiena a devenit prioritate pentru cei mai mulți dintre noi pentru că nu vrem să ne infectăm noi, dar mai ales să aducem celor dragi o boală necruțătoare.

Deși unele domenii cum ar fi HoReCa și-au pus pe pauză activitatea, alte domenii sunt suprasolicitate. De teama unei noi perioade de carantină oamenii au început să meargă la dentist chiar și pentru probleme minore cărora nu le dădeau atenție până acum. Prevenția a devenit mai importantă ca oricând.

Pentru a te asigura că mergi în siguranță la medicul dentist în această perioadă ar fi bine să ții cont de următoarele lucruri:

  • Poartă masca de protecție de acasă până revii acasă. Nu o da jos decât în cabinetul medical, la cerința medicului. Un minut în plus când nu o porți te poate infecta cu Covid-19. Fii atent la ce zice medicul și ascultă-i sfaturile!
  • Dezinfectează-te pe mâini oriunde intri și atingi o clanță sau o suprafață. Este important să ai mâinile dezinfectate și să nu atingi mai multe suprafețe decât este cazul.
  • Dacă vrei să fii 100% sigur că nu vei aduce niciun virus, microb sau vreo bacterie acasă, poți purta mănuși de protecție.
  • Cum intri în sala de așteptare la medicul stomatolog, ia în picioare botoșeii de unică folosință. Sunt mai importanți decât crezi pentru că suprafața podelei poate ascunde viruși și bacterii pe care nu ai vrea să le aduci acasă, la cei dragi.
  • Asigură-te că medicul tău stomatolog respectă toate măsurile de siguranță: halat medical de unica folosinta, vizieră, mască de protecție, mănuși de protecție. Cei mai riguroși dintre medicii dentiști vor purta un combinezon medical pentru o protecție ridicată atât pentru ei, cât și pentru pacienții care le trec pragul. Halatul medical de unică folosință și combinezonul medical sunt piese vestimentare obligatorii pentru medicii din întreaga țară. Deși unii medici s-au plâns că țin de cald pe timp de vară, ele au un rol clar definit: protecție.
  • Evită mijloacele de transport aglomerate. Mergi pe jos sau cu mașina personală, eventual un Uber dacă vrei să păstrezi distanța de alți oameni pentru propria siguranță. Distanțarea socială nu este o glumă, ci îți poate salva viața.

Este mai bine să previi contactul cu un anumit virus decât să îl tratezi. Știi foarte bine că încă nu s-a găsit un antidot pentru Covid-19, iar autoritățile nu ne dau nicio veste îmbucurătoare. Ai grijă de sănătatea ta pentru a nu ajunge în stadiul de a petrece timp în spital.