Cum si de ce sa iluminezi gradina?

16 Nov 2020
Cum si de ce sa iluminezi gradina?

Daca pentru casa ta ai ales cu atentie corpurile de iluminat care sa iti ofere ambientul perfect, la fel trebuie sa procedezi si atunci cand vine vorba despre spatiul exterior. Mai ales in gradina vei gasi foarte util sa ai o lumina buna si placuta care sa iti asigure atmosfera perfecta pentru a zabovi mai mult in special pe timp de vara. Gradina este locul perfect de intalnire cu prietenii sau pentru petreceri in sezonul estival iar lumina potrivita poate sa asigure atmosfera intima de care ai nevoie.

De ce este practic sa iluminezi spatiul exterior?

In afara de motivul practic pe care il prezinta iluminarea spatiului exterior, rolul acestuia este si de a valorifica arhitectura si intreg spatiul exterior. O gradina luminata foarte bine va oferi o imagine de ansamblu incredibila pe timp de seara. In special daca iti lasi imaginatia libera si folosesti corpuri de iluminat moderne vei putea crea un spatiu perfect in care sa iti petreci timpul liber.

Nu este de neglijat nici aspectul securitatii deoarece, multe studii au demonstrat faptul ca o gradina sau o curte bine luminata poate descuraja persoanele straine sa patrunda in interior. Cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite casa ta va putea fi supravegheata in continuu si sa nu mai ai nici o grija.

In functie de zona pentru care se adreseaza un anumit tip de corpuri de iluminat pe care vrei sa o evidentiezi, trebuie sa alegi in functie de mai multi factori. Vrei sa ai numai lumina ambientala care sa o suplimenteze pe cea principala sau ai nevoie de corpuri de iluminat care sa asigure confortul vizual pe timp de noapte?

De exemplu, daca alegi niste proiectoare LED ca acestea  https://instalmen.ro/proiectoare-led/ pentru iluminarea spatiului exterior, trebuie sa stii ca acestea trebuie amplasate astfel incat lumina lor sa bata direct spre zona in care ai nevoie de lumina. Acestea sunt corpuri de iluminat moderne care pot sa se adapteze oricarui stil de amenajari exterioare.

 

Proiectoarele LED o solutie cu multe avantaje

 

Iluminarea economica a inceput sa capete o atentie din ce in ce mai mare iar tehnologia LED iti poate oferi toate avantajele. Insa, pentru a te putea bucura de tot ceea ce este mai bun, inclusiv pentru spatiul exterior nu trebuie sa faci rabat la calitate. Dintre toate optiunile de iluminat disponibile pe piata, aceste proiectoare LED reusesc sa intampine cu succes toate cerintele in materie de confort, securitate, calitate si iluminat eficient.

Pe langa iluminatul principal poti sa instalezi in gradina si corpuri de iluminat ornamentali, asa cum sunt niste ghirlande, care sunt foarte populare la ora actuala. In functie de ideile tale poti amenaja un spatiu exterior perfect pentru relaxare si petrecere a timpului liber.

Combina sursele de lumina si creeaza efecte spectaculoase. Foloseste mai multe corpuri de iluminat si nu te rezuma doar la ceea ce este conventional. Cu ajutorul unor proiectoare LED si a unor surse de lumina secundare vei putea sa beneficiezi de un iluminat corect si multe avantaje care nu sunt de neglijat.