Cum să-ți realizezi singur mobila pentru locuință – sfaturi pentru începători

Realizarea pieselor de mobilier din locuință este o activitate excelentă atât pentru persoanele care sunt pasionate de acest domeniu cât și pentru cele care profesează în construcții interioare și doresc să modernizeze sau să schimbe design-ul interior.

Mobilierul creat de dumneavoastră îi va oferi locuinței un aspect personalizat, unic și deosebit, însă se recomandă a ține cont de câteva sfaturi.

 

Alegeți echipamentul potrivit pentru atelier

Pentru o mobilă de calitate trebuie să folosiți echipamentul potrivit pe care-l puteți procura de pe Danibrum.ro în vederea tehnologizării și facilitării atelierului dumneavoastră datorită căruia veți avea cele mai îndrăgite piese de design interior!

Faceți-vă un plan cu sarcinile importante de urmat ca să vă fie ușor să parcurgeți lista. Înainte de a cumpăra materialele necesare, asigurați-vă că știți ce model de mobilă doriți să creați. 

 

Alegeți materialele potrivite pentru atelier

În urma alegerii modelului de design interior pe care doriți să-l abordați, trebuie să vă decideți care sunt piesele de mobilier pe care vreți să le construiți și care sunt camerele aferente acestora.

De exemplu, pentru corpul de mobilier de bucătărie vă puteți orienta către pal melaminat, MDF, lemn masiv sau lemn stratificat. Acestea sunt materiale rezistente în special la umiditate și schimbări de temperatură. 

Aceste materiale sunt, bineînțeles, potrivite și pentru restul încăperilor: holuri, living, dormitor sau dining și pot fi combinate cu alte tipuri de material: sticlă, metal și chiar fier forjat, plastic sau piatră naturală.

Consultați dimensiunile mobilierului pe care vi-l doriți pentru a cunoaște cantitatea de material și accesorii consumabile necesare. Achiziționați puțin mai multe bucăți față de numărul necesar.

 

Invitați-vă un prieten

Întrebați prietenii dacă doresc să vă însoțească în acest proces sau dacă sunt pasionați de domeniul de construcție interioară. Activitatea în sine va fi mult mai distractivă și productivă atunci când există cel puțin două persoane. 

De exemplu, cineva poate ține o bucată de material în timp ce dumneavoastră tăiați, modificați sau măsurați porțiunile.

 

Nu grăbiți realizarea produsului final

Încercați să nu săriți peste nicio etapă și să lucrați la fel de atent și constant. Nu omiteți pași pe care îi considerați opționali, precum șlefuirea sau lăcuirea unor zone de mobilier, deoarece acestea pot oferi pieselor interioare o speranță de viață mai lungă și un aspect mai plăcut și mai elegant.

 

Realizarea pieselor de mobilier interior este o activitate care necesită îndemânare, pricepere dar și plăcerea de a construi și de a personaliza locuința. Încercați să urmați etapele anterioare cu grijă, să aveți un plan făcut de dinainte de a începe lucrarea propriu-zisă și să nu vă dați bătut în cazul în care apar greșeli minore.