Cum să-ți amenajezi apartamentul în stil modern?

17 Sep 2021
Cum să-ți amenajezi apartamentul în stil modern?

Fiecare dintre noi are în imaginație apartamentul ideal. Știai că visele se pot transforma în realitate? Să îți amenajezi apartamentul într-un stil modern, minimalist și elegant nu necesită atât de multe resurse financiare pe cât te-ai aștepta. Vei vedea în continuare câteva modalități simple de amenajare care îți vor transforma complet locuința.

În ce camera îți petreci cel mai mult timp?

Mulți oameni își petrec cel mai mult timp în sufragerie, fie urmărind programele de la televizor, fie citind o carte pe canapea. În ultimul an, sufrageria a devenit chiar un fel de birou pentru cei care au lucrat de acasă, așa că este foarte important să te simți confortabil în camera unde îți desfășori activitatea. Iată câteva recomandări pentru amenajare:

1. Controlează lumina

Dacă apartamentul tău nu este poziționat astfel încât să ai parte de lumină naturală pe întreaga durată a zilei, nu te îngrijora! Poți opta pentru un lampadar cu becuri care să lumineze în nuanțe gălbui sau chiar pentru lumânări parfumate poziționate strategic deasupra pieselor de mobilier atunci când vine înserarea. Lumina este importantă atât pentru sănătatea ochilor, cât și pentru confortul general.  

2. Investește în perne și pături pufoase

Ce este mai confortabil decât să ai la îndemână ceva moale pe care să stai? Pernuțele decorative și păturile din materiale moi sunt o investiție deloc costisitoare, care aduc însă un plus de confort fizic în sufrageria ta. Nu te sfii să achiziționezi un număr mare de astfel de decorațiuni practice, care vor servi și poziției în care stai. 

 

Care e totuși prima cameră în care intri?

Te trezești dimineața, te ridici din pat și încotro te îndrepți? Majoritatea oamenilor pornesc înspre baie pentru ritualurile de dimineață: spălarea dinților, pieptănarea și privitul în oglindă. Așadar, atmosfera din baie ar putea să-ți seteze starea pentru întreaga zi, pornind de la chiuveta pentru baie și până la paharul pentru periuța de dinți. Este deci important ca și aceste obiecte să îți creeze o stare de bine. Pentru un aspect modern recomandăm următoarele:

1. Elimină surplusul

Dacă pe raftul din fața oglinzii ai împrăștiate mai multe obiecte precum pastă de dinți, ață dentară, bețișoare de urechi, etc. optează pentru un dulăpior în care să încapă toate. Un aspect care lasă impresia de ordine și curățenie te va face să te simți în asentiment, iar viața ta va părea mai puțin haotică. 

2. Investește în lavoarul potrivit!

Lavoarul trebuie să aibă o adâncime potrivită și o formă adecvată blatului. Aspectul trebuie să se încadreze în designul per total al băii tale pentru a crea o senzație de echilibru și un ambient liniștit. Îți garantăm că această stare va rămâne cu tine pe tot parcursul zilei! Există o multitudine de modele din care îți poți alege preferatul. 

  Puțin aici, puțin acolo, ai înțeles ideea! Dă frâu liber imaginației tale și vei vedea cum aspectul apartamentului tău îți va impacta întreaga viață.