Cum să le vii de hac țânțarilor – TOP 3 metode prin care poți să îi ții la distanță

11 Jun 2021
Cum să le vii de hac țânțarilor – TOP 3 metode prin care poți să îi ții la distanță

În zilele în care temperaturile sunt foarte ridicate, este foarte probabil să te confrunți cu dificultatea de a adormi. Țânțarii din cameră îți pot înrăutăți situația, deranjându-ți somnul prin zgomotul zborului lor pe lângă urechile tale. În plus, prezența insectelor în camera în care dormi te împiedică să porți haine subțiri, scurte și care nu îți oferă protecție împotriva mușcăturilor. Astfel, constați nevoia de a purta pijamale mai lungi, care sunt nepotrivite căldurii de vară și rămâi în cercul vicios ce te face să pierzi timpul dedicat somnului. 

 

Dacă acesta este și cazul tău, vei găsi aici câteva trucuri eficiente împotriva acestor insecte:

 

1. Utilizează remedii naturale pentru a te proteja de țânțari

 

Chiar dacă utilizarea substanțelor chimice, cum ar fi insecticidele sau pastilele anti-țânțari poate fi eficientă, acestea sunt dăunătoare mediului și pot cauza alergii, mai ales copiilor și animalelor de companie. Pentru a evita aceste efecte, poți folosi diverse remedii naturiste împotriva țânțarilor precum:

 

  • Pune recipiente de apă cu oțet pe pervaz. Mirosul de oțet deranjează țânțarii, iar aceștia nu vor intra în încăperea în care dormi.

 

  • Pregătește din plante o soluție naturală care îndepărtează țânțarii: amestecă 25 de picături de ulei de mentă, 15 picături de esență de cuișoare, 5 picături de esență de lămâie și 2 lingurițe de săpun, apoi folosește acest amestec pe întregul corp.

 

  • Așază plante aromate precum rozmarin, citronella, eucalipt, cimbru sau busuioc pe uși și ferestre pentru a opri intrarea țânțarilor.

 

  • De asemenea, poți utiliza lumânări care conțin uleiuri cu miros respingător pentru țânțari. Substanțe pe care le conțin aceste uleiuri ard și provoacă un fum deranjant.

 

Poți vedea aici mai multe informații legate de țânțari, motivele pentru care te înțeapă și cum poți să le vii de hac doar prin metode naturale.

 

2. Folosește cu grijă produse speciale dacă metodele naturale nu funcționează

 

Deși sunt foarte eficiente, acestea trebuie folosite cu o anumită precauție și aplicate departe de ochi sau gură, dar și de răni sau zone iritate. Efectul durează de obicei 8 ore și se pot găsi în diverse forme: spray-uri, șervețele, creme, unguente etc. In orice caz, este întotdeauna mai sigur să optezi pentru un produs cu toxicitate redusă și cu eficiență sporită împotriva diferitelor specii de insecte.

 

3. Investește în plase de țânțari pentru întreaga casă 

 

Instalarea plaselor de țânțari este o altă soluție eficace care nu dăunează sănătății. În acest fel, vei ține departe țânțarii și vei fi ferit de pericol. In mod ideal, găurile plaselor măsoară 1,2 mm. Ele pot fi montate pe uși și ferestre și creează o barieră, astfel încât țânțarii să nu intre în casă. În gama Hornbach.ro găsești o varietate de plase pentru țânțari de bună calitate și la prețuri reduse pentru a avea un somn sigur.

 

Acestea fiind spuse, soluții pentru a elimina țânțarii există. Trebuie doar să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine și să te bucuri de nopți liniștite. 

 

Sursa foto: Pixabay.com