Cum să alegi un scaun pentru gaming

14 Jul 2020
Cum să alegi un scaun pentru gaming

Vrei să cumperi un scaun pentru gaming şi nu ştii de unde să începi? În rândurile următoare poţi afla tot ce ai nevoie pentru a face alegerea cea mai potrivită.

Ce sunt scaunele de gaming şi cine are nevoie de ele?

Scaunele pentru gaming sunt special concepute pentru a oferi confort jucătorilor. Cu toate că se numesc scaune pentru gaming, acestea pot fi utilizate şi de cei care lucrează într-un birou şi vor să îşi crească productivitatea, de cei care lucrează de acasă şi petrec mult timp pe scaun sau de cei care suferă de dureri de spate

Tipuri de scaune de gaming

Scaunele pentru gaming se pot clasifică în diverse tipuri. Iată care sunt cele patru tipuri pe care ar trebui să le cunoşti:

  1. Scaune pentru jocuri PC

Scaunele pentru jocurile PC sunt cele mai populare. Acestea sunt special concepute pentru a sta în spatele birourilor, ceea ce le face alegerea potrivită dacă joci majoritatea jocurilor pe computer sau dacă vrei un scaun confortabil pentru birou. De obicei au o bază mobilă cu cinci roţi şi scaunul este montat pe un piedestal în partea de sus. De asemenea, au facilităţi pivotante care permit deplasarea liberă în faţa biroului, cotiere şi spătarul înalt pentru a susţine gâtul.  

2.  Scaune pentru jocuri de console

Aşa cum sugerează şi numele, aceste scaune sunt destinate jucătorilor pasionaţi de jocurile de console. Sunt mult mai versatile decât scaunele pentru PC şi se găsesc într-o mare varietate de forme şi dimensiuni. Spre deosebire de scaunele pentru PC, acestea nu au piedestal şi nici roţi şi se aşează direct pe podea. Au formă de L sau de J, se pot balansa şi pot fi dotate cu tehnologie suplimentară care le integrează mai bine cu consola – sistem de sunet surround şi porturi USB pentru încărcare. 

La ce să fii atent când faci alegerea?

Înainte de a trece la achiziţionarea unui scaun pentru gaming, trebuie să ştii câteva lucruri despre caracteristicile lor:

3. Înălţime şi greutate

Scaunele pentru gaming pot avea capacităţi şi înălţimi diferite, astfel încât fiecare utilizator să poată opta pentru modelul potrivit cu greutatea sa.

4.  Ergonomie

Este cel mai important aspect de care ar trebui să ţii cont. Se referă la modul în care scaunul pentru gaming este proiectat pentru a se potrivi cât mai bine utilizatorului. Ergonomia permite optimizarea sau adaptarea scaunului în funcţie de caracteristicile fizice ale jucătorului, astfel încât să îi asigure confort maxim, susţinând totodată poziţia şi mişcările acestuia. 

5.  Suport Lombar

Cele mai bune scaune pentru gaming au suport lombar reglabil care permite ajustarea necesară pentru a se potrivi cât mai bine curburii coloanei vertebrale a utilizatorului. 

6.  Materiale şi calitate

Pentru a rezista cât mai mult, scaunele pentru gaming ar trebui să fie realizate din materiale durabile şi, totodată, respirabile. Acestea nu ar trebui să permită supraîncălzirea jucătorului, oferindu-i confortul termic necesar.