Cum să alegi piesele de mobilier potrivite pentru living

22 Jan 2020
Cum să alegi piesele de mobilier potrivite pentru living

Pentru că livingul reprezintă încăperea în care te relaxezi și petreci o mare parte din timp, mobilierul pe care îl alegi joacă un rol foarte important. Nu știi cum să alegi cele mai potrivite obiecte de mobilier? Ține cont de recomandările noastre!

Alegerea mobilei în funcție de caracteristicile camerei

În cazul unui living de dimensiuni mici, trebuie să creezi iluzia unui spațiu mai mare. Astfel, folosește-te de oglinzi, de lumini și de un decor minimalist, care să nu încarce încăperea. Pentru un living mai mare, care se unește cu bucătăria sau baia, trebuie să ții cont și de registrul stilistic al acestor încăperi, astfel încât mobila să fie aleasă corespunzător.

 

Alegerea mobilei în funcție de culori și materiale

Dacă ai decis stilul livingului, culorile și materialele pentru mobilă trebuie alese în funcție de acestea. Pentru un living retro, vei avea nevoie de obiecte de mobilier în culori tari, care să ofere un efect vizual interesant. Astfel, poți alege o canapea roșie, care să fie în contrast cu lenjeria de pat sau covoarele, alese în nuanțe deschise. În afară de culorile pe care le alegi în funcție de stilul încăperii, trebuie să acorzi atenție și materialelor din care este confecționată mobila. Poți alege mobilier din PAL, un material ieftin, disponibil în numeroase texturi și culori. La fel de folosită este și mobila din MDF, care are o duritate mai mare decât cea a lemnului masiv. Acesta se poate vopsi ușor și poate prelua diverse forme, însă costă mai mult decât PAL-ul.

Alegerea mobilei în funcție de dimensiunile livingului

Mobila ideală pentru living trebuie să fie aleasă în funcție de dimensiunile camerei, astfel încât spațiul să fie eficientizat la maxim. Înainte să achiziționezi obiectele de mobilier, măsoară camera și gândește-te unde ai vrea să așezi fiecare piesă. În cazul în care nu dispui de un living prea mare, găsești o gamă variată de canapele extensibile și corpuri suspendate, care te ajută să mărești spațiile de depozitare din încăpere.

Alegerea mobilei în funcție de spațiile de depozitare

Spațiile de depozitare te ajută să păstrezi în ordine toate obiectele din încăpere. Indiferent dacă alegi mobilier cu sertare sau polițe, acestea îți vin în ajutor atunci când îți dorești un living organizat și curat. Ai în vedere acest aspect înainte de a achiziționa mobilierul pentru living, astfel încât să te poți bucura de confort și de un design plăcut.

Alegerea mobilei în funcție de designul încăperii

Dacă nu știi cum să-ți decorezi livingul, alege mobilier cu linii drepte și simple, care să nu aglomereze încăperea. Totodată, restul obiectelor de decor pe care le alegi trebuie să fie alese cu grijă, păstrând aceeași simplitate – covoare, draperii sau perne decorative. Atâta timp cât respecți aceeași gamă de culori și aceeași simplitate a obiectelor de mobilier, vei obține o cameră ideală pentru relaxare.