Cum să alegi o firmă de servicii funerare în Brașov

27 Jan 2022
Cum să alegi o firmă de servicii funerare în Brașov

Sunt momente în viață când te simți copleșit de ceea ce se întâmplă, iar emoțiile sunt atât de puternice, încât nu-ți mai poți păstra luciditatea și echilibrul. Un astfel de eveniment este pierderea unei persoane dragi, iar durerea pe care o lasă în sufletul tău moartea unei rude sau a unui prieten este ca o piatră de moară agățată de inimă.

Și totuși sunt atâtea lucruri de rezolvat din momentul constatării decesului și până la pomana creștinească la venirea de la cimitir a convoiului funerar: formalitățile medico-legale, înhumarea, slujba de înmormântare, lucruri de cumpărat, pachete de pregătit, astfel încât să fie respectate toate ritualurile cuvenite.

Ai nevoie de un sprijin, mai mult, îți este necesară colaborarea cu o firmă de pompe funebre care să știe procedurile legale și să aibă capacitatea logistică  de a pune la punct cele necesare, în doar două-trei zile, uneori și mai puțin.

Dacă ești în situația să cauți servicii funerare în Brașov, îți prezentăm în continuare câteva recomandări despre cum să alegi firma de pompe funebre care să te ajute rapid, eficient și discret să organizezi o înmormântare sobră și solemnă:

Alege o firmă de pompe funebre cu program non-stop 

Sunt multe lucruri de făcut într-un timp foarte scurt, iar caracterul imprevizibil al unui astfel de eveniment complică și mai mult lucrurile. Pe cine să suni, ce haine sunt potrivite, de unde cumperi coșciugul, cum să fie crucea și coroanele, ce trebuie la slujba din capelă, pentru înmormântare sau incinerare, parastas și slujbe de pomenire. Vei avea nevoie de sfaturi, informații și sprijin la ore neprevăzute din zi și din noapte, așa că cel mai important criteriu este să fie o firmă funerară cu program de funcționare 24/7.

Optează pentru o firmă de pompe funebre cu servicii complete

Te afli într-o situație neprevăzută, despre care nu știi mai nimic, așa că nu poți verifica dacă toate lucrurile sunt rezolvate și toate detaliile sunt bine puse la punct. De aceea este necesar să alegi o firmă de pompe funebre cu servicii funerare complete: constatare și obținere certificat de deces, îmbălsămare, toaletare, împachetare, închiriere catafalc, manipulare sicriu, transport funerar,  organizare înmormântare și parastas, realizare de coroane, cruci, pietre funerare, monumente funerare și plăci fotoceramică.

Alege o firmă de servicii funerare autorizată

Ca să fii sigur că te vei descurca în momentele dramatice prin care treci atunci când decedează o persoană apropiată, alege să colaborezi cu o firmă de pompe funebre autorizată, ca să nu apară probleme în legătură cu licența de funcționare și cu drepturile de acces la diverse instituții.

Verifică reputația firmei, caută recenzii ale clienților și studiază lista de servicii oferite de firma respectivă, interesează-te despre politica de prețuri și modalitățile de plată. Reține că taxa de înmormântare o vei plăti separat la administrația cimitirului, nu este inclusă în suma pe care o achiți către operatorul de pompe funebre, așa că ține seama de acest lucru atunci când calculezi bugetul necesar pentru o înmormântare.

Sunt multe obiceiuri în asemenea momente triste, iar ele diferă în funcție de regiunea unde are loc înmormântarea și de religia în care se oficiază slujba funebră.  O firmă de servicii funerare profesionistă, discretă și eficientă te va ajuta să organizezi cum se cuvine întreg ceremonialul și să aduci un omagiu persoanei dragi pe care o conduci pe ultimul drum.