Cum poți economisi bani în studenție

13 Feb 2020
Cum poți economisi bani în studenție

Anii de studenție sunt plini de provocări, distracție și aventuri. Însă, pe lângă faptul că este vorba despre cea mai frumoasă perioadă a vieții, e totodată și cea mai dificilă pentru că tinerii trebuie să-și gestioneze singuri resursele. Departe de casă și de părinți, totul poate părea imposibil, mai ales dacă e pentru prima dată când te afli în această postură. Banii sunt mereu o problemă în studenție, tocmai de aceea ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești mai mult pentru a-ți acoperi mai ușor cheltuielile ca student. Iată care sunt ele! 

Mergi mai mult pe jos

Dacă vrei să mai reduci din costuri, începe cu cele pentru transport. Renunță să mai dai banii pe taxi sau bilete de autobuz dacă distanța pe care trebuie să o parcurgi nu este prea mare. În cazul în care nu te grăbești, iar vremea de afară este plăcută, pe lângă faptul că vei face economii importante, este și sănătos să faci mișcare.

Creează-ți un buget lunar

Atunci când vrei să te asiguri că toate taxele tale sunt plătite la zi și că nu întâmpini probleme în acest sens, realizează un grafic cu facturile și plățile pe care trebuie să le achiți lunar. Trece pe listă și banii pe care îi primești de la părinți, veniturile pe care le obții din diferite activități sau bursa și vezi ce îți mai rămâne de cheltuit după ce ai scăzut costurile fixe. Dacă ai nevoie de mai multe resurse financiare pentru o vacanță ori o petrecere cu colegii, poți apela la un credit rapid, însă e nevoie să faci dovada unui venit lunar, cum ar fi bursa.

Evită să dai banii pentru cărți

Când vine vorba de materiale educaționale, studenția este o mare consumatoare de bani. Pentru a nu risipi finanțele personale pe cărțile concepute de profesori, profită de bibliotecă, încearcă să faci rost de notițele studenților din anii superiori sau caută cursurile pe internet.

Mănâncă mai puțin în oraș

Anii de studenție sunt perfecți pentru a începe să gătești, mai ales dacă ții la banii tăi. Așadar, învață să îți pregătești câteva mâncăruri simple și apoi experimentează rețete mai complicate. Vei mânca mult mai sănătos și o să economisești mai mult!

Vânează reducerile

Urmărește perioadele cu promoții și caută cele mai avantajoase oferte pentru haine, încălțăminte, gadget-uri sau orice alte lucruri de care ai nevoie. Planifică-ți cu grijă cumpărăturile și astfel vei rămâne cu mai mulți bani în portofel.

Profită de beneficiile studențești

Dacă vrei să te distrezi mai mult alături de prietenii tăi, nu uita că în calitate de student poți avea parte de foarte multe gratuități. Prin urmare, mergi la evenimente unde accesul este liber, la muzee, teatre, concerte sau plimbă-te până în orașul apropiat gratis, cu trenul.

Ia în considerare sfaturile prezentate și bucură-te de viața de student! Cu puțină atenție și multă disciplină, banii nu vor fi o problemă în anii de facultate.