Cum creezi o atmosfera de Craciun ca in filme?

16 Nov 2020
Cum creezi o atmosfera de Craciun ca in filme?

Perioada sarbatorilor de iarna este asteptata de absolut toata lumea. Este perioada concediilor, perioada familiei, perioada relaxarii si perioada cadourilor. Nimic nu este mai placut decat cateva zile in care tot ceea ce faci este sa te intalnesti cu persoane dragi, sa rememorezi amintiri placute si sa te bucuri de viata.

Pentru a te bucura din plin de sarbatorile de iarna insa, trebuie sa iti amenajezi casa in spiritul acestora. Pe piata exista milioane de  braduti, decoratiuni Craciun, lumini calde care creeaza o atmosfera perfecta si alte accesorii cu motive de sarbatoare.  Evident, nu trebuie sa le achizitionezi pe toate pentru a te bucura de magia sarbatorilor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa respecti cateva reguli.

Cum faci sa imbini toate accesoriile perfect, in asa fel incat atmosfera sa fie de neuitat?

  1. Pune accent pe brad! Bradul este punctul central al sarbatorilor de iarna, asadar, incearca sa pui accent pe modul in care il alegi si modul in care il impodobesti. Exista extrem de multi braduti artificiali care arata impecabil, insa o atmosfera perfecta a Craciunului este cu un bradut natural care miroase frumos, imbogatind perioada sarbatorilor.
  2. Alege o tema si o culoare! In fiecare an poti avea o alta tema a Craciunului. Intr-un an tema pot fi renii, in altul spiridusii mosului, in altul chiar darnicul mos iar in altul fulgii de nea. Alege o tema si incearca sa achizitionezi cat mai multe accesorii ce respecta aceasta tema.
  3. Nu opta pentru mai mult de doua culori. Culorile Craciunului pot fi foarte variate: rosu, verde, albastru, alb, etc. Nu trebuie sa le folosesti pe toate. Pentru o atmosfera de neuitat la tine acasa, este bine sa te focusezi doar pe doua culori predominante. Pentru ca fiecare an sa fie memorabil, fiecare Craciun trebuie sa fie reprezentat de alte culori si de alte motive.
  4. Asigura un miros de sarbatoare in fiecare incapere. Atunci cand intri in casa, pe langa accesoriile si decoratiunile care au un impact vizual trebuie sa existe si diverse elemente care ofera o ambienta olfactiva. Lumanarile parfumate, parfumurile de camera si de ce nu, activitatea in bucatarie care da miros de sarmale, cozonaci sau alte bunataturi, pot contribui in mod decisiv la atmosfera.
  5. Nu neglija luminile! Luminitele instalatiilor, cele ale lumanarilor sau cele ale becurilor colorate pot contribui la atmosfera de sarbatoare pe care o cauta toata lumea.

 

Toate aceste elemente ar trebui sa fie elemente de fundal. Adevarata atmosfera de sarbatoare este creata de prieteni si familie. Tocmai de aceea, nu uita sa iti inviti toate persoanele dragi acasa si sa te bucuri alaturi de ele de un pahar de vin fiert, preparate specifice pentru Craciun si multa voie buna. Craciunul perfect nu are nevoie nici de o casa mare, nici de cadouri foarte scumpe. Simpla prezenta a celor dragi si respectarea unor mici trucri care creeaza atmosfera, pot fi suficiente pentru sarbatori de neuitat.