Cum aranjezi o masă festivă de Crăciun: 5 idei creative

Autor: Comunicat
27 Dec 2021
Cum aranjezi o masă festivă de Crăciun: 5 idei creative

Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai iubite și preferate de toată lumea, fiind cel mai popular eveniment de peste an. Decorațiunile luminoase, beteala, bradul de Crăciun, globulețele, cadourile, mâncarea specială, tradițională, toate petrecute alături de cei dragi, fac din această sărbătoare cea mai minunată zi.

Crăciunul este o ocazie specială ce merită o masă festivă aranjată deosebit, elegant, festiv, pentru ca noi și musafirii noștri să ne bucurăm împreună de bunătăți și timp de calitate.

Masă de Crăciun tradițională

O masă de Crăciun aranjată în stil tradițional îmbină un design clasic, cu unul confortabil, funcțional. O astfel de masă emană un aer calm, liniștitor și ordonat. Mizează pe culorile clasice specifice sărbătorilor de iarnă: verde, roșu și auriu. Achiziționează o față de masă roșie, în carouri, potrivită dimensiunilor mesei tale. Poți de asemenea să cauți o traversă pentru cu tematică pentru Crăciun. Optează pentru un set de farfurii și căni albe, simple, fără prea multe inserții colorate, tacâmuri din inox și pahare pentru băuturi discrete. Decorează cu lumanari albe sau aurii și așează aleatoriu mici ornamente din crenguțe de brad. Poți folosi șervete de masă din bumbac, roșii, pentru a contrasta cu vesela. Masa tradițională de Crăciun reprezintă una dintre cele mai comune și simple alegeri și cu siguranță va reuși să ofere un aer confortant tuturor musafirilor.

Petrece în stil modern

Dacă ești adeptul unui stil modern, atunci decorarea mesei festive de Crăciun reprezintă o adevărată provocare. Jonglează cu diferite culori, precum roșu, auriul, verdele, albastrul sau chiar negru, caută farfurii și boluri simple, negre sau albastre, rotunde, pătrate sau dreptunghiulare dacă vrei să obții un aspect controversat. Un napron pentru masă cu tematică sau unul alb simplu ori suporturi pentru farfurii gri, se potrivesc alături de tacâmuri din inox sau aurii. Pahare metalizate sau din sticlă clară, cu picior, lumânări roșii, decorațiuni din brad cu mărgele în aceleași nuanțe cu lumânările și șervete gri sau roșii, vor întregii masa de Crăciun.

Organizează-ți masa festivă în stil vintage

Locuința ta este amenajată într-un stil vintage? Atunci de ce să nu aranjezi și masa de Crăciun în același ton? Membrii familiei și musafirii se vor bucura de o masă sofisticată și unică. O față de masă Crăciunistică, un set de farfurii din porțelan, alb cu dungi subțiri roșii alături de un set tacamuri din inox, clasic, pahare din cristal cu mici inserții decorate, șervete albe, lumânări, cuiburi din crenguțe de brad decorate cu fructe, sunt articolele ce nu pot lipsi de pe masa festivă vintage.

Masă festivă în stil minimalist

Un stil minimalist se caracterizează prin folosirea acelor obiecte care sunt cu adevărat importante. O masă de Crăciun în stil minimalist are ca principale componente folosirea doar a unor farfurii simple, în culori neutre și forme neregulate. Poți alege farfurii colorate diferit pentru aperitiv și felul principal sau desert. Tacâmurile aurii completează perfect aspectul minimalist, pahare simple, transparente, șervețele din bumbac sau in, așezate într-un mod deosebit pe farfurii, câteva lumânări așezate pe un sfeșnic simplu, auriu și mici decorațiuni precum o vază de sticlă în care poți pune câteva crenguțe de brad.

Aranjează masa festivă de Crăciun în stil informal

Stilul informal este ideal pentru mese în familie, unde nu trebuie să pui un accent deosebit pe aranjarea mesei într-un fel anume. Alege o față de masă sau un napron cu tematică specifică Crăciunului, un set de farfurii simplu sau colorat, în funcție de starea ta de spirit, tacâmuri din inox, pahare simple, lumânări și șervete pentru masă colorate, toate accesorizate cu crenguțe de brad decorate cu fructe sau mărgeluțe.

Aranjează masa de Crăciun din timp și bucură-te de momente magice alături de cei dragi ție.