Cum ar trebui să se pregătească școlile de redeschidere? Cele mai importante măsuri: măștile, dezinfectantul și echipamentele profesionale de curățenie

Autor: Comitnet
20 May 2020
Cum ar trebui să se pregătească școlile de redeschidere? Cele mai importante măsuri: măștile, dezinfectantul și echipamentele profesionale de curățenie

Utilizarea măștilor, respectarea strictă a normelor de igienă personală și folosirea unor aspiratoare profesionale sunt doar câteva dintre cele mai importante măsuri despre care se discută la nivel general pe fundalul redeschiderii școlilor. Potrivit autorităților, acestea  vor începe demersurile necesare pentru a-i primi pe elevii de clasele a VIII-a și a XII-a la sesiunile de pregătire pentru examenele naționale.

Deși în contextul autoizolării, rata de îmbolnăviri cu COVID-19 urmărește un traseu descendent, o reintegrare în comunitate rămâne, în continuare, un pericol destul de crescut în lipsa unor măsuri riguroase de curățenie. Specialiștii în Sănătate Publică avertizează că instituțiile ar trebui să implementeze tehnologii performate (aspiratoare profesionale și mașini curățenie), care să asigure un nivel de igienizare optim. Atenția ar trebui să se îndrepte către trei direcții principale: suprafețe, aer și mâini!

Măștile și dezinfectantul, obligatorii!

În primul rând, va fi necesar ca școlile să pună la dispoziție consumabilele necesare unei igiene riguroase a mâinilor. Accesul la apă curentă, care, din păcate, încă lipsește din unele instituții din mediul rural, dar și soluțiile dezinfectante vor fi obligatorii! Mai mult, specialiștii recomandă înlocuirea robinetului clasic cu unul cu senzori ori cu pedală. În acest fel, după igienizare, mâinile nu vor mai lua contact cu alte suprafețe.

Aprovizionarea cu măști de protecție va fi și ea necesară. Sălile vor fi aerisite periodic, iar elevii vor fi poziționați în bănci astfel încât să respecte normele de distanțare socială. De asemenea, la intrare în școală va avea loc un triaj în funcție de temperatură și eventuala simptomatologie adițională.

Un nou standard de curățenie în instituțiile publice

Dacă până acum, pe fundalul unui buget restrâns, managerii instituțiilor publice erau reticenți la ideea achiziționării de mașini curățenie profesionale, acum sunt puși în situația de a căuta alternative economice, dar care să asigure un standard excelent de igienizare.

Marile companii din sfera echipamentelor de curățenie au deja o soluție: serviciul de închirieri. Pentru o taxă lunară care variază între 750 – 1.100 lei plus TVA, instituțiile publice au acces la dispozitive moderne, de înaltă performanță. Astfel, o școală va putea asigura curățarea și igienizarea constantă a suprafețelor fără să dispună de un buget de investiții major.

Sănătatea trebuie să rămână o prioritate atât în această perioadă, cât și după încheierea pandemiei. Tenrom, unul dintre principalii lideri pe piața echipamentelor profesionale de curățenie, face un apel la responsabilitate și vine în sprijinul instituțiilor publice cu unul dintre cele mai bine reglementate servicii de închirieri. În schimbul unei taxe rentabile, clienții beneficiază de dispozitiv, de montare gratuită, de instructaj pentru personalul instituției, dar și de service inclus pe toată perioada închirierii.

Excelența în curățenie începe cu www.tenrom.ro!