Cum alegi un odorizant de baie de calitate?

Poate fi un detaliu minor, dar alegerea odorizantului ideal pentru casă este un element foarte important. Mediul în care îți petreci timpul are o influență deosebită asupra activității pe care o desfășori, iar parfumul poate transforma un simplu spațiu mobilat într-un mediu relaxant, primitor și cu personalitate.

În special baia, cel mai delicat spațiu al locuinței, trebuie să transmită energie, să ofere un sentiment de relaxare, dar mai presus de toate, de curățenie. 

Cum alegi un odorizant de baie de calitate?

Moduri de difuzare a parfumurilor în baie

  • difuzorul electric – menține constant un miros plăcut; este alcătuit dintr-un vaporizator intern, cu ajutorul căruia eliberează parfumul ales la intervale regulate de timp. În acest mod vei avea întotdeauna o încăpere parfumată;
  • odorizantul sub forma de spray – spre deosebire de difuzorul automat este utilizat doar atunci când dorești. Un aspect în favoarea sa este acela că acoperă instant o mulțime de mirosuri neplăcute;
  • odorizantul cu bețișoare parfumate – în ultima perioadă câștigă teren din două motive principale: difuzare treptată a parfumului și durabilitate;
  • odorizantul de toaletă – chiar și un odorizant ieftin pentru toaletă, pe lângă capacitatea sa de curățare, oferă prospețime în întreaga baie și neutralizează mirosurile neplăcute;
  • lumânările – reprezintă metoda tradițională de a difuza aromele în interior, oferind o atmosferă caldă și intimă;
  • difuzorul pe bază de ulei – este o modalitate sigură și eficientă de a genera un flux continuu de parfum; este foarte practic, uleiul putând fi turnat în orice recipient de sticlă. 

Parfumuri de baie pe care să le faci acasă

O alternativă a odorizantului din comerț este cel creat de tine, așa că lasă frâu liber creativității și imaginației, folosind arome naturale.

Cuișoarele sunt ideale pentru parfumurile de baie. Acestea degajă arome înțepătoare, ideale pentru absorbția mirosurilor neplăcute. Din petale uscate de trandafir și câteva cuișoare poți crea săculeți pe care să îi amplasezi oriunde dorești.

Parfumurile mediteraneene, create din fructe precum portocala, lămâia, grepfrutul sau mirtul, oferă prospețime și au proprietăți antiseptice. Așadar, realizează un amestec de coji de citrice, pune-le într-un coșuleț și ține-l în apropierea unei surse de căldură.

Şi ierburile fac o treabă excelentă. Într-un coș de răchită așează câteva frunze uscate de mentă sau rozmarin. Acest parfum îți va oferi o relaxare binemeritată.

Alege parfumul în funcție de stilul băii tale

Stilul shabby chic este un stil romantic, rustic, care amintește de culorile și simbolurile Provenței, precum lavanda.

Lavanda este unul dintre cele mai plăcute și versatile parfumuri, dar şi o alegere ideală pentru o baie cu motive florale și texture lemnoase, graţie parfumului care se răspândește într-un mod discret.

Pentru o baie în stil mediteranean sau hawaian, tonuri de nucă de cocos și ananas te vor învălui în atmosfera tropicală.

Dacă ai o baie în stil sicilian este aproape o necesitate să folosești parfumurile tipice acestei insule: citricele, floarea de portocal, iasomia. Poți crea o decorație atrăgătoare precum potpuriul, folosind petale de trandafir, flori de iasomie, coji de portocale sau crenguțe de rozmarin.

Prin urmare, testarea, crearea și alegerea odorizantului potrivit pentru baie, care să răspundă exigențelor tale, poate deveni o adevărată aventură olfactivă.