Cum alegi scaunele de bucătărie potrivite

20 Jan 2021
Cum alegi scaunele de bucătărie potrivite

Scaunele de bucătărie sunt un detaliu important pentru designul încăperii. Ele trebuie asortate atât cu masa cât și cu restul mobilierului pentru a oferi bucătăriei un aspect estetic plăcut și curat. Cu atât mai mult, un scaun confortabil permite o experiență relaxantă în timpul servirii meniurilor zilei.

Alegerea scaunelor potrivite pentru bucătărie

Cu sau fără tapițerie?

Scaunele tapițate de bucătărie aduc un estetic aparte încăperii. Tapițeriile se asortează ușor cu majoritatea tipurile de mobilier de bucătărie și oferă un aer primitor și elegant.

Scaunele netapițate vin într-o gamă bogată de modele, materiale și culori. În funcție de modelul acestora, ele pot fi asortate pentru diferite stiluri de design interior.

Dacă spațiul bucătăriei este mare și încăpător, puteți opta pentru acestea, însă dacă spațiul bucătăriei este mic, ele vor capta o parte importantă din spațiul gol rămas. 

De asemenea, dacă aveți animale sau copii, puteți opta pentru varianta scaunelor netapițate pentru a evita accidentările.

Alege materialul potrivit

Alegerea materialului scaunului este important pentru esteticul bucătăriei. 

  • Scaunele din lemn masiv se potrivesc bucătăriilor retro, vintage sau clasic. Acestea sunt grele și rezistente.
  • Scaunele metalice sunt potrivite unui stil futuristic, modern și minimalist. De asemenea, sunt grele și rezistente în timp.
  • Scaunele de plastic sunt versatile și pot oferi un simț estetic mai multor tipuri de bucătării ale modernului.

Dimensiunea scaunului și înălțimea mesei

Scaunele de bucătărie trebuie să se potrivească cu masa, mobilierul și spațiul încăperii. Scaunul trebuie să îți ofere confort la masă. 

Cromatica scaunelor de bucătărie

Culoarea scaunelor depinde de restul mobilierului și de culoarea și textura pereților încăperii. Poți opta pentru o bucătărie veselă, plină de culoare sau pentru o bucătărie în culori neutre, minimalistă. Culoarea scaunelor va trebui să se potrivească în funcție de paleta cromatică aleasă.

Alege modelul favorit

Modelul scaunelor depinde de esteticul general al bucătăriei, însă depinde și de dorințele și de gusturile tale. Având în vedere caracteristicile transmise, scaunele pot fi:

  • Model elegant

Modelul poate fi asemuit majorității stilurilor de bucătărie deoarece toate stilurile de design denotă eleganță. Scaunele au în special nuanțele de roșu, negru sau alb.

  • Modelul modern

Modelul de scaun modern lasă frumusețea esteticului în mâna creativității. Sunt concepute foarte multe modele, de la un scaun simplu de bucătărie modern la scaune futuristice.

  • Modelul vintage

Scaunele din lemn masiv sau scaunele tapițate, înalte și grele, reprezintă momentul perfect pentru o bucătărie retro.

  • Modelul de bar

Scaunele de tip bar ce pot fi ajustabile sunt potrivite atât pentru bufet, cât și pentru masă.

Scaunele tapițate sau netapițate, vintage sau moderne, din lemn sau din plastic rămân întotdeauna un adaos de frumusețe în bucătărie. Sunt obiecte ce pot fi mutate ușor. Sunt obiecte utile care încearcă constant să rămână în trendul designului interior de bucătărie.