Cum alegi corect o haina de blana

Autor: AllProWeb
21 Aug 2019
Cum alegi corect o haina de blana

Femeia secolului XXI participa la evenimente in cadrul carora isi propune sa straluceasca, conduce firme de succes, elaboreaza proiecte inteligente, este activa si pretioasa si, nu in ultimul rand, stie sa se puna in valoare inclusiv prin hainele pe care le poarta. Paradoxal, reuseste sa faca acest lucru chiar si cand imbraca haine clasice, nu neaparat sofisticate, dar care transmit un bun gust desavarsit.

Haina de blana naturala, in modele clasice, de exemplu, se poate gasi in fiecare dressing care apartine unei femei puternice, pentru care succesul nu reprezinta o necunoscuta. De astfel, potrivit specialistilor de la CarolinaDesign.ro, o haina de blana naturala este preferata intre multe alte variante de haine pentru iarna deoarece dintre toate, este singura care in orice situatie este purtata, asigura acel aer glamour, greu de egalat.

O haina de blana pentru femei nu se alege intamplator

Pretioasa prin materialul din care este lucrata, prin modul in care arata si pune in valoare persoana care o poarta, haina de blana impune o decizie de achizitie bine analizata. Potrivit producatorilor timisoreni, Carolina Design, la momentul achizitiei informatia poate face diferenta intre un produs de o calitate buna si un altul de o calitate mai slaba.

Calitatea blanii este un criteriu esential de achizitie

Indiferent de tipul blanii – vulpe, chinchilla, raton, vizon, nurca, iepure s.a.m.d – calitatea pielii trebuie sa fie impecabila, pentru ca o piele cu defectiuni va cauza si anumite defecte ale blanii. Producatorii cu experienta stiu cat de important este sa trateze corect pielea, pentru a obtine blanuri de calitate superioara. Suprafata neregulata a blanii sau aspectul plusat al acesteia, indica o calitate inferioara a hainei.

Caracteristici optime ale firului de par din haina de blana

Numeroase reprezentante ale sexului frumos isi indreapta atentia catre haine de blana cu spic si puf scurt, aceasta fiind una dintre recomandarile pe care specialistii le fac, pentru ca sunt de o calitate buna.  Hainele la care se observa firul de par scurt, dar rar, indica faptul ca blana este nematurizata.

Hainele de blana si, in general, produsele din blana – veste, centuri, veste, gulere, caciuli -, trebuie sa aiba suprafata neteda si luciosa. La o blana de calitate, nici atunci cand se strange in palma, firele de par nu trebuie sa ramana lipite. Calitatea indoielnica se poate vedea imediat, daca pe suprafata blanii se remarca scuame sau fisuri.

Finisajele asigura o calitate a blanurilor

Cusaturile hainei de blana trebuie sa fie realizate uniform si nu trebuie sa aiba aspect bombat, proeminent.  Gluga, daca exista, si gulerul trebuie sa fie bine prinse la nivelul gatului. De asemenea, ferm trebuie sa fie prinse si butoanele. Spatele, fata, manecile, trebuie sa fie imbinate optim, similar si aplicarea buzunarelor.  Calitatea captuselii trebuie sa fie impecabila, iar tipul de inchidere sa aiba aspect si sa fie eficient.

Culoarea blanii si designul acesteia sunt aspecte importante, dar ambele se aleg in functie de preferintele femeii care va purta blana.