Cum alegi cel mai bun set de tacamuri de argint

28 Aug 2019
Cum alegi cel mai bun set de tacamuri de argint

Setul de tacamuri este o investitie pe termen lung si, totodata, o achizitie pe care o vei folosi zilnic, de nenumarate ori, mai ales daca vorbim despre un restaurant. De aceea este foarte important sa achizitionezi tacamuri de calitate, eventual din argint, practice, rezistente, estetice si, totodata pline de stil si eleganta. Ele pot fi garantia unor mese imposibil de uitat, inspirate si pline de farmec.

Poti porni de la seturi de tacamuri argint de 6 persoane

Daca nu stii cu ce sa incepi, te poti gandi sa pornesti cu un set de tacamuri argint de numai 6 persoane. Un set standard include mai multe furculite pentru cina, cutite, linguri si lingurite pentru desert. Daca ai o familie mai mare, sau un restaurant si doresti sa organizezi evenimente pline de eleganta, te poti orienta catre seturile de tacamuri cu 24 sau chiar 70 de elemente, destinate pentru 10 persoane.

Analizeaza cu atentie materialul din care tacamurile sunt realizate

Este foarte important ca, inainte de a face investitia, sa analizezi cu mare atentie materialul din care tacamurile sunt realizate. Majoritatea tacamurilor sunt din otel inoxidabil placat cu argint, dar poti gasi si seturi de tacamuri argint, acestea fiind cea mai buna alegere. 

In cazul tacamurilor din otel inoxidabil placat cu argint, pretul este mai mic, acestea fiind o solutie multifunctionala, atat pentru evenimentele cotidiene, cat si pentru cele formale. Va trebui sa acorzi atentie la calitatea otelului. In acest sens veti avea de ales intre doua optiuni – 18/0 si 18/10 – acestea reprezentand raportul de aditivi crom si nichel. Cea mai buna alegere este 18/10 – cromul le face durabile si rezistente, in timp ce nichelul adauga stralucire suplimentara si le protejeaza de acizii alimentari. Insa, daca ele sunt argintate, calitatea lor creste considerabil.

Tacamurile de argint – cea mai buna alegere

Desi sunt mai scumpe, setul de tacamuri argint va fi intotdeauna o alegere buna cu care te poti mandri toata viata. Cele mai multe seturi tacamuri argint sunt exclusive, argintul avand nevoie de o intretinere mai speciala, ceea ce le poate face un pic mai dificil de utilizat. 

La alegerea unor tacamuri de argint acorda atentie calitatii fabricatiei

Dupa alegerea metalului, veti acorda atentie sporita detaliilor de fabricatie cum ar fi:

  • Stralucirea – in functie de argintul utilizat, stralucirea poate fi alba sau un pic gri. Daca setul de tacamuri nu straluceste bine, aceasta nefacand parte din designul sau, il poti lustrui – daca nu ajuta, e posibil ca materialul din care e realizat sa nu fie de calitate.
  • Verifica fiecare element al setului de tacamuri. Acestea trebuie sa fie netede, fara margini aspre, chiar si in intreriorul dintilor de la furculita.
  • Ia in mana o lingura si o furculita si analizeaza-le greutatea – ele nu trebuie sa fie prea usoare.
  • Verifica adancimea lingurei – nu trebuie sa fie mai mica de 7 mm.
  • Analizeaza setul de tacamuri – dispune el de toate elementele de care ai nevoie?