Cum alegi a doua mașină pentru familie?

Autor: Comunicat
18 Jan 2022
Cum alegi a doua mașină pentru familie?

Dacă deții deja o mașină, dar familia ta urmează să se mărească, sau din contră, nu mai este suficient de mare, atunci e cazul să alegi o a doua mașină, cu destinație clară: familie. Achiziționarea unei mașini pentru familie implică mai multă atenție, necesită anumite dotări, caracteristici, sisteme de siguranță mai precise, un interior mai mare și un portbagaj pe măsură.

Cum arată o mașină de familie ideală?

Atunci când achiziționezi a doua mașină pentru familie, aceasta trebuie să fie robustă. Trebuie să fie de încredere, să fie suficient de mare pentru întreaga familie și pentru zecile de bagaje din vacanțe, să beneficieze de materiale de calitate și o evaluare bună a siguranței, să fie accesibilă ca și preț, practică și să beneficieze de un portbagaj pe măsură.

Ce caracteristici ar trebuie să ofere a doua mașină?

În primul rând trebuie să ții cont de siguranța pe care mașina o oferă. Noua Skoda Fabia oferă noi sisteme de asistență și până la 9 airbag-uri pentru o protecție și siguranță sporită și mai eficientă, și poate reprezenta o alegere potrivită ca și a doua mașină pentru familie.

Noua mașină achiziționată trebuie să se întrețină ușor și rapid, pentru a beneficia cât mai curând de ea. Funcționalitatea mașinii este un criteriu ce nu trebuie evitat. Numărul de locuri, un sistem de climatizare Climatronic cu două reglaje și guri de ventilație pentru pasagerii din spate, un sistem de infotainment în permanență on-line și interconectare wireless, funcții precum Travel Assist, Park Assist, ACC, Lane Assist, Side Assist, Front Assist, dar și funcția Simply Clever pentru siguranța copiilor, fac parte din caracteristicile de care trebuie să beneficieze noua mașină, în mod obligatoriu.

Capacitatea portbagajului trebuie luată și ea în considerare. O mașină de familie necesită un spațiu pentru depozitare suficient de mare. Portbagajul oferit de Skoda Kamiq este suficient pentru toate bagajele, cărucioarele, jucăriile pe care le veți luat în vacanțe. Scaunele din spate rabatabile sunt și ele o soluție viabilă și de luat în considerare.

Ține cont și de consumul de combustibil al mașinii. Noile modele Skoda au un consum redus de combustibil, reușind să ofere o autonomie excelentă. Nu îți vei dori o mașină pe care să fie nevoie să o alimentezi des atunci când mergi la drum lung, cei mici nu vor avea răbdare și costul adunat al alimentării frecvente, poate deveni de-a dreptul frustrant.

Dacă în familie există copii mici, atunci sistemul Isofix pentru prinderea scoicii auto sau a scaunului auto este indispensabil. Alege o mașină ce beneficiază de acest sistem, pentru a-ți transporta copilul în siguranță.

O mașină de familie trebuie să ofere suficient spațiu, să fie sigură, practică, funcțională, ușor de condus, cu un interior spațios, sistem Isofix pentru copii, scaune suficient de confortabile pentru drum lung, un portbagaj mare, suficiente locuri pentru o familie cu 5 persoane, precum și un preț accesibil și un consum decent.