Cum accesorizezi o rochie de seară? Sfaturi de care să ții cont

30 Mar 2021
Cum accesorizezi o rochie de seară? Sfaturi de care să ții cont

Trebuie să participi la un eveniment în curând? Fie că este vorba despre o cununie, o nuntă, o gală sau o premieră de film, ai nevoie de o rochie de seară potrivită, care să-ți pună în evidență silueta.

 

După ce te inspiri din multitudinea de modele de rochii de seară, nu îți mai rămâne decât să alegi accesoriile corecte. O rochie de seară poate fi complimentată de accesorii elegante, care se remarcă prin formă sau design. Pentru a obține un look reușit pentru seară, ai în vedere sugestiile noastre!

Alege bijuteriile în funcție de modelul rochiei

Pentru o accesorizare corectă a rochiei de seară, pornește cu modelul pe care l-ai ales. De obicei, atunci când porți bijuterii, este recomandat să optezi pentru unele cât mai simple, care să nu încarce ținuta. În primul rând, verifică decolteul rochiei! Dacă decolteul este în formă de V, îl poți accesoriza cu un colier fin, din perle sau cu un lănțișor mai lung. În cazul unei rochii tip corset și fără bretele, îți este permis să incluzi un colier statement. Decolteul în formă de inimă va fi complimentat de cercei lungi, indiferent de material. Pentru o rochie cu umerii căzuți, poartă un colier la baza gâtului și o brățară.

 

Atunci când rochia de seară pentru eveniment are numeroase detalii sau inserții de material, nu vei da greș cu bijuteriile minimaliste. Pentru o rochie simplă, lungă, ai voie să adaugi accesorii în zona gâtului și în zona mâinilor.

Poartă o geantă potrivită

Nicio rochie de seară nu poate fi completă fără o geantă potrivită, în care să iei cu tine obiectele personale. Participi la un eveniment pe timpul serii? Ia cu tine o geantă de dimensiuni mici, tip plic. Pentru a nu da greș, alege un model pe negru, care se potrivește cu orice ținută, indiferent de nuanța rochiei.

 

Dacă vrei să ții geanta pe umăr, cumpără un model prevăzut cu lanț. Cu cât geanta pe care o alegi este mai mică, cu atât vei fi mai elegantă. La un eveniment formal, nu vei avea nevoie decât de spațiu pentru telefon, portofel și câteva cosmetice necesare pentru retusul machiajului.

Optează pentru pantofi cu toc înalt

Încălțămintea reprezintă un accesoriu extrem de important pentru o ținută de seară. Când vorbim despre pantofii ideali pentru astfel de rochii, se recomandă purtarea perechilor elegante. Poartă pantofi stiletto cu toc sau sandale, evitând modelele cu talpă plată. Nu doar că tocurile înalte îți adaugă centimetri în plus în înălțime, însă îți oferă o eleganță aparte.

 

Investește într-o pereche de pantofi cu toc de calitate, în nuanțe de negru sau nude, ușor de asortat cu rochia. Alege modele din piele, care rezistă în timp, sunt comozi și împiedică apariția transpirației.

 

Accesoriile sunt cele care intregesc orice ținută, de aceea trebuie să le porți pe cele corecte cu rochia de seară. Dacă porți o rochie neagră, lungă, te poți folosi de accesorii de dimensiuni mici, care să adauge ținutei o pată de culoare. O rochie elegantă, cu trenă, impune purtarea unor bijuterii simple, care să nu încarce ținuta. Pentru că ce este prea mult strică, este recomandat să porți o singură bijuterie statement atunci când porți rochia de seară.

 

Nu uita de sfaturile noastre și compune cele mai frumoase ținute cu ajutorul accesoriilor care ți se potrivesc perfect!