Criterii pentru alegerea unor finisaje de calitate când renovezi casa ta din Iaşi

09 Dec 2021
Criterii pentru alegerea unor finisaje de calitate când renovezi casa ta din Iaşi

Realizarea finisajelor reprezintă ultimul pas înainte de a te bucura de noul aspect al casei tale. De cele mai multe ori, această etapă a proiectului te găseşte obosit după toate lucrările precedente şi cu un buget redus de cheltuielile neprevăzute apărute pe parcurs. Acest lucru nu înseamnă însă că trebuie să renunţi la criteriul calităţii. Finisajele conturează adevărata faţă a locuinţei tale, pe care o vei vedea în fiecare zi atât la interior, cât şi în exterior. Iată de ce este important să cauţi cea mai bună ofertă de materiale de calitate pentru casa ta din Iaşi.

Pereţi

În cazul pereţilor, dacă ai ajuns la finisaje se presupune că structura de rezistenţă şi toate instalaţiile sunt realizate. Mai rămâne doar să îmbraci zidurile într-un material de calitate. În funcţie de stilul arhitectural, de buget şi de coeficientul energetic pe care îl doreşti poţi alege produsele potrivite. Toate aceste criterii de mai sus le cuprinde în schimbul unui raport decent între preţ şi calitate tencuiala decorativă de la producători de renume. Pe lângă faptul că imită aproape orice material din punct de vedere vizual, are şi darul de a acoperi micile imperfecţiuni ale pereţilor. În plus, câştigi la capitolul întreţinere, deoarece curăţarea este extrem de simplă. Facturile la energie sunt ţinute sub control datorită izolaţiei oferite.

Tavan

Oferta de materiale de construcţii pentru finisajele tavanelor se diversifică pe zi ce trece. Dacă nu doreşti albul liniar pentru suprafaţa superioară a casei tale, ai la dispoziţie o mulţime de culori, texturi şi combinaţii de materiale. În funcţie de specificul camerei vei avea nevoie de rezistenţă la vapori, aburi sau fum, pe care o oferă tencuiala şi vopseaua decorativă. Pentru dormitor sau camera de zi poţi alege ornamente elegante, oglinzi, sisteme de iluminat integrate cu spoturi sau candelabre. Tavanele casetate sunt o alegere excelentă, mai ales că pot include şi sistemul de ventilaţie sau de iluminat mascate discret. Materialele pot ajunge de la var până la lemn de cea mai fină esenţă.

Pardoseală

Podeaua este spaţiul cu care eşti tot timpul în contact odată intrat în casa ta. Pentru a te bucura de o experienţă utilă şi plăcută trebuie să investeşti în materiale de calitate. Şi în acest caz designul impune anumite materiale. Dacă ai ales un sistem de încălzire exclusiv sau parţial prin pardoseală, nu vei avea nevoie de prea multe textile aşternute pe podea. Aşadar, totul va fi la vedere. Alegerea unor materiale premium se impune în acest caz atât pentru eficienţă, cât şi din punct de vedere estetic. Numărul de persoane, vârsta lor, prezenţa animalelor de companie sunt doar câteva dintre criteriile care te condiţionează. În principal sunt 3 grupe mari de materiale, cu diverse ramificaţii: ciment, lemn şi piatră. Dacă laşi doar placa turnată din ciment, o poţi acoperi cu mochetă sau linoleum de la un capăt la altul, pe care o înlocuieşti periodic. Lemnul poate varia de la parchetul simplu laminat până la podele de esenţă tare. Piatra naturală este o alegere modernă, elegantă şi de efect.

Exterior

Finisajele de exterior sunt cel puţin la fel de importante pentru casa ta. În primul rând, de calitatea materialelor care îmbracă pereţii exteriori depinde gradul de pătrundere a frigului şi a apei din atmosferă. Apoi, finisajele sunt cele care dau ultima tuşă a casei, ceea ce rămâne în urma lor este imaginea locuinţei tale. Atenţie şi la zonele din jurul uşilor şi ferestrelor, inclusiv pentru glafuri, deoarece pot reprezenta surse de pierdere a căldurii.

Alegerea finisajelor reprezintă un moment important al construirii casei tale. De această ultimă investiţie depind eficienţa, utilitatea şi mai ales aspectul locuinţei personale.