Corpurile de iluminat cu LED – solutii ingenioase de iluminat, ideale pentru caminul tau

08 Oct 2021
Corpurile de iluminat cu LED – solutii ingenioase  de iluminat, ideale pentru caminul tau

Daca in trecutul nu foarte indepartat, atunci cand investeam in solutii de iluminat pentru locuinta, atentia noastra se indrepta indeosebi inspre aspectul functional al corpurilor de iluminat, in prezent lucrurile s-au schimbat radical. Mai precis, corpurile de iluminat au in prezent o pondere importanta si in ceea ce priveste estetica de ansamblu a unei incaperi sau de ce nu, chiar al unei intregi cladiri. Ne vom indrepta astazi atentia asupra corpurilor de iluminat cu LED, obiecte care nu impresioneaza doar prin estetica lor deosebita, ci si prin tehnologia revolutionara de iluminat, care aduce o serie larga de avantaje, greu de trecut cu vederea.

Probabil ca nu mai vine ca o noutate pentru nimeni faptul ca LED-urile reprezinta cea mai avansata tehnologie din industria sistemelor de iluminat. Ce stim insa sigur, este faptul ca celebrele corpuri de iluminat cu LED, reusesc sa imbine perfect estetica si functionalitatea, oferind incaperilor un aer modern. De ce sa alegi corpuri de iluminat cu LED pentru caminul tau? Iata cateva motive!

            Eficienta energetica

Unul dintre avantajele de baza ale tehnologiei LED reiese din faptul ca au o eficienta energetica de neegalat. Mai precis, spre deosebire de solutiile de iluminat clasice, becurile LED consuma cu pana la 90% mai putina energie decat becurile incandescente. Aceste lucru inseamna avantaje financiare importante, mai ales daca raportam lucrurile pe termen mediu sau lung.

            Rezistenta (durata de viata) mult mai buna in timp

Totodata, tehnologia LED se mai face remarcata printr-un aspect important si anume prin durata de viata mult mai indelungata. Inlocuirea becurilor incandescente arse era un lucru obisnuit in trecut, pentru ca aveau o durata de viata destul de limitata. Nu putem insa spune acelasi lucru despre becurile LED, a caror durata de viata poate ajunge chiar si pana la 60.000 de ore.

            Integrare perfecta in orice stil de amenajare

Corpurile de iluminat cu LED au un avantaj important si in ceea ce priveste estetica de ansamblu a unei locuinte. Mai precis, aceste corpuri de iluminat au capacitatea de a se integra perfect in orice stil de amenajare, reusind sa aduca un plus de estetica si stil oricarei incaperi.

            Calitate exceptionala a luminii

Pe lista avantajelor aduse de tehnologia LED se regaseste si calitatea luminii, care in situatia LED-urilor nu se emite in toate directiile (asa cum se intampla la sursele traditionale de iluminat), ci acestea emit lumina hemisferic, reducand astfel lumina care nu se utilizeaza.

            Aprindere instantanee

Tehnologiile clasice de iluminat presupun o oarecare incalzire inainte ca intensitatea luminii sa ajunge in punctul maxim. Acest lucru nu se aplica insa si in cazul tehnologiei LED, care se aprind instant si care pot fi reprinse la fel de repede imediat ce au fost stinse.

            Becurile LED nu degaja caldura

Chiar si siguranta este un aspect pe care tehnologia LED a reusit sa il duca la un cu totul alt nivel. Cu totii stim cat de multa caldura degajau becurile clasice, pana in punctul in care puteau chiar deveni un adevarat pericol daca nu erau manevrate cu atentie. Becurile LED in schimb nu degaja caldura, astfel ca pot functiona ore intregi, fara a prezenta vreun fel de pericol (incendii, arusri, etc).